• DOLAR 32.265
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2441.024
  • ...
Mustazaflar Cemiyeti`nden seçmeli ders çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Mustazaflar Cemiyeti Genel Merkezi, okullarda seçmeli ders seçimiyle ilgili bir yazılı bir basın açıklaması yaptı. Kur`an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi gibi seçmeli derslerin isteyenlerin muaf olabileceği zorunlu dersler olarak okutulmasını isteyen Mustazaflar Cemiyeti, çocukları 5, 6 ve 7. sınıflarda okuyan velilere, süre sona ermeden Kur`an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersleri tercih edilmesi çağrısında bulundu.

Eğitimde 4+4+4 sistemine geçildikten sonra bazı derslerin seçmeli dersler olarak okutulduğu belirtilen açıklamada, Seçmeli Ders tercihinin, veliler tarafından okullar yaz tatiline girmeden yapması gerektiği ifade edildi.

"Çocuklarımızın küçük yaşlardan itibaren İslami terbiye ile yaşamalarını sağlayalım"
Seçmeli ders seçiminin doğru bir şekilde yapılmasının önemine dikkat çekilen açıklamada, "Çocuklarımızın ahlaki yozlaşmadan uzak bir şekilde ve Allah`ın rızasına uygun bir yaşam sürmesini istiyorsak onun küçük yaşlardan itibaren İslami bir terbiye içerisinde yaşamasını sağlamalıyız. Bunun başlıca yolu da küçük yaşlardan itibaren ona Kur`an-ı Kerim`i okuma ve peygamberinin hayatını öğrenme yolunu açmadır. Bu anlamda gerek aile içerisinde gerek arkadaş çevresi içinde ve gerekse de okul içerisinde doğru bir eğitim ve kontrol ile neslimizi muhafaza etmeye çalışmalıyız. Dolayısıyla okulda seçmeli ders seçimini doğru bir şekilde yapmalıyız ki, çocuğumuzun okul içerisinde kötülüklere bulaşmasını bir nebze de olsa engellemiş olalım.

2014-2015 Eğitim Yılı için Seçmeli Ders tercih etme süresi 13 Haziran`dır. Belki veliler buna pek önem vermemekte ve birçoğu da bu süreyi okulların açılma dönemi olarak bilmektedir. Ancak MEB tarafından açıklanan takvim bu yöndedir. Bunun için çocukları 5, 6 ve 7. sınıflarda okuyan tüm velilerimizi bu tarih son bulmadan okullarda seçmeli ders tercihi yapmaları çok önemlidir. Velilerimizin okullara giderek Kur’an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi derslerini seçmeli ders olarak tercih etmelerini tavsiye ediyoruz." denildi.

"Kuran ve Siyer derlerin isteyenlerin muaf olacağı zorunlu dersler olsun"
Türkiye gibi halkının büyük çoğunluğunun Müslüman olduğu bir ülkede Kur`an-ı Kerim ve Hz. Muhammed`in (sav) hayatı olan Siyer-i Nebi dersinin zorunlu ders olması gerektiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bu kadar öneme haiz bir mesele seçmeli ders olarak verilmemelidir. Bundan dolayı da yapılması gereken ivedi bir şekilde Kur`an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersinin ilk kademeden itibaren zorunlu olarak seçilmesi ve istemeyenlerin dilekçe ile başvurarak bu iki dersi almamasıdır. Zira halkın çoğunluğunun Müslüman olduğu Türkiye`de insanlarımızın gündemi takip etmesi mümkün değildir. Ayrıca birçok velinin iş yoğunluğu yüzünden belki okullara gitme durumu da yoktur. Dolayısıyla bu da tercihe bırakılan bu iki dersin öğrencilerin büyük çoğunluğunca istenmesine rağmen görmemesine sebep olmaktadır.

Hükümet ivedi bir şekilde üzerine düşeni yaparak Kur`an-ı Kerim ve Siyer-i Nebi dersini zorunlu yapmalıdır.

Yüce Rabbimiz bizleri ve çocuklarımızı Kur`an ve Sünnet`i öğrenip hayatına hakim kılanlardan eylesin."  

(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir