• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
"Muhabbet; sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Buhara Gönüllüleri Muhabbet Platformu ile Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı tarafından düzenlenen Muhabbet geceleri yoğun bir katılımla gerçekleştirildi. Bingöl Şehir Stadyumu’nda düzenlenen program, soğuk havaya rağmen yoğun katılımla gerçekleşti.

Programın açılış konuşmasını yapan Bingöl Buhara Eğitim Kültür ve Sanat Vakfı Başkanı Cengiz Değişgeç, “Muhabbet; sevgidir, hürmettir, vefadır, sadakattir. Muhabbet ruh dünyamıza yağan Rabbani bir ikramdır. Yine muhabbet, bir gönle girmenin gayretiyle tüm gönüllere hizmet etmektir. Çünkü gönül; Rabbimizin teveccüh mekânıdır.”diyerek etkinliklerine neden muhabbet isminin verildiğini açıkladı.

Değişgeç, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Özellikle gençlerimiz gönül kapıları açılarak yarınlara umut olabilir. Aile bireyleri ancak muhabbetin bereketli bağlarıyla birbiriyle kenetlenebilir. Ve bir toplum ancak muhabbetin sağlam temelleri üzerine inşa edilerek sarsılmadan, yıkılmadan varlığını devam ettirebilir. Çünkü muhabbet insanlık için ilahi bir lütuftur. Bu hakikate bir damla da olsa hizmet etme adına, yurt içinde ve dışında “Muhabbet Geceleri” ismi altında programlar tertiplenmektedir. Niyet; en çok ihtiyaç duyduğumuz hakiki muhabbetin tüm kalplerde yerleşmesine hizmet etmekle beraber, insanımıza keyifli saatler yaşatarak bir taraftan da tefekküre sevk edebilmektir.” ifadelerini kullandı.

Değişgeç, daha sonra programa destek veren sponsorlara plaket takdim etti. Mikail Şimşek’in sunumunu yaptığı gecede Meddah-ı Fakir Yusuf Duru, gençlik ve aile üzerine bir konuşma yaptı.

“Gazetelerle, televizyonlarda, dizilerle ailelerin yaşantısına saldırı yapılıyor”

Gençliğin yetiştiği ailenin çok önemli olduğunu belirten Duru: “Sevgimizi fırsat bulduğumuz her an edep ölçüsünde belirtiniz. Kaybedecek hiçbir şeyiniz olmaz. Müslüman ailelere büyük bir saldırı var. Bu da gazetelerle, televizyonlarla, dizilerle yapılıyor” dedi. Peygamber Efendimizin hayatından da örnekler veren Duru, kendi yaşadığı olayları anlattı.

Konuşmaların ardından ilahi sanatçısı Muzaffer Güler; Türkçe, Arapça ve Kürtçe eser seslendirdi. Güler’in akabinde sahneye çıkan Dursun Ali Erzincalı, okuduğu naat-ı şerifler ile katılımcılara unutulmaz bir gece yaşattı. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir