• DOLAR 32.565
  • EURO 35.006
  • ALTIN 2431.773
  • ...
İfrat ve Tefritin Zararları Anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Şura-Der tarafından seminer için davet edilen Âlimler Cemiyeti Başkanı Molla Enver Kılıçaslan, ifrat ve tefritin İslam dünyasındaki zararları hakkında konuşma yaptı.

İslam en mükemmel din olduğunu belirten Kılıçarslan, konuyla ilgili olarak ``Bugün kâfirler dininizden (onu yok etmekten) ümitlerini kestiler. Artık onlardan korkmayın, benden korkun. Bugün sizin için dininizi kemale erdirdim. Size nimetimi tamamladım ve sizin için din olarak İslâm’ı seçtim.`` (Maide 3) ayetini hatırlattı.

Bu ayetten sonra hiç kimsenin İslam dini için ekleme veya eksiklikler konusunda yorum yapamayacağını belirten Kılıçarslan, "Fakat bazen İslam düşmanları bazı Müslümanları kandırarak onları ifrat ve tefrit noktasına sürüklemektedir. Bu şahıslar yeterli ilme sahip olmadığı ve gerekli araştırmaları yapmadığı için tuzağa düşmekte ve en yakınındaki Müslüman kardeşini dahi küfürle itham etmektedir.
İslam düşmanlarının oyununa gelen bazı Müslümanlar her önüne geleni tekfir edip gerçek Müslüman`ın kendileri olduğunu ilan edip Hz. Ali (r.a) gibi güzide insanlara karşı kin ve nefret kusmaya başlamaktadır. Başka bir grup da gerçek Müslümanların kendileri olduğunu söyleyip Hz. Ali`yi (r.a) ilah derecesine kadar yükseltip Hz. Ömer (r.a) ve onun gibi güzide sahabeleri küfürle itham etmektedir.  Bu tür kişiler hemen yanlışlarının farkına varıp tövbe etmelidirler. Aksi takdirde küfürle itham ettiği Müslümanların günahını yüklenip ahirette Allah`u Teala`nın karşısına kara bir yüzle çıkacaklardır." dedi.

İslam`ın, her türlü aşırılığı ve Kur`an-sünnet çerçevesinin dışındaki işleri asla kabul etmediğini belirten Kılıçarslan, "Rabbimiz her şeyi en güzel ve en mükemmel şekilde yaratmıştır. Bize düşen görev ise Kur`an ve sünnet çerçevesinde bize emredilen şeyleri yapmak nehyedilen şeylerden ise kaçınmaktır. Kur`an ve sünnete sarılan hiç bir zaman yoldan şaşmayacaktır. Kurtuluş ancak Kur`an ve sünnete sarılmak ile olur." şeklinde konuştu. 

(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir