• DOLAR 32.261
  • EURO 34.717
  • ALTIN 2397.159
  • ...
`Artık Kürdistan`daki analar ağlamasın`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – PKK tarafından çocukları dağa kaçırılan ailelerin Diyarbakır’daki eylemine destek veren İnsani Hak ve Hürriyetler Derneği (Hür-Der) Batman Şube Başkanı Faysal Yaman,  BDP’nin iftira ve yalan geleneğini Kürt annelere karşı kullandığına vurgu yaptı.

Hür-Der Şube Başkanı Faysal Yaman PKK tarafından çocukları dağa çıkartılan ailelere destek amaçlı yazılı basın açıklaması yaptı.

“Kürdistan halkının güven içinde özgürce yaşayabileceği bir ortamı hep dile getirdik”

Hür – Der Başkanı Yaman, halkın huzur ve güveni açısından çözüm süreci altında yapılan çalışmaları desteklediklerini tekrarlayarak, “Bundan önce de defalarca halkımızın herkesten çok barış ortamına muhtaç olduğunu dile getirdik. Kürdistan halkının güven içinde özgürce yaşayabileceği bir ortamı her zaman istedik, istiyoruz. Ne yazık ki son zamanlar da gerçekleştirilen ve halkımızı tedirgin eden gelişmeler bizleri de rahatsız etmektedir. Bilhassa eli silahlı dağ kadrolarının dağdan inme beklentisi içinde iken yüzlerce gencimizi silahlandırarak dağlara çıkarmasını doğru bulmuyoruz. Ellerine silah verilecek bu gençlerin kime karşı dağa çıktıkları ve bu silahları kime karşı kullanacakları ayrıca değerlendirilmelidir.” dedi.

“Kürdistan’da bir insan değeri Batı’da bir ağaç etmiyor”

Dağa çıkarılan çocuklarını istemek amacıyla Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan gözü yaşlı ailelerin isteklerini haklı bulduklarını söyleyen Yaman, “Çocuklarının geri getirilmesi için gerekli girişimlerin yapılması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca herkes tarafından evlatlarını isteyen Kürt analarının feryat ve çığlıklarına kulak verilmesini bekliyoruz. Ne yazık ki Kürdistan’da bir insan canının değeri batı da bir ağaç etmiyor. Yüzlerce Kürt gencin masum kanı, İstanbul’daki bir “Berkin Elvan” kadar önemsenmiyor. Kürt analarının feryatları, “İnsan Hakları Savunucuları” tarafından görülmüyor. Görülmezden geliniyor, görülmemeye devam ediliyor. Özellikle Kürt halkının hamiliğine soyunan BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın dağa çıkarılan çocukların ailelerine karşı ‘Orada oturan bazı aileler istihbarat tarafından kendilerine verilen ücret karşılığın da o eylemi yapıyorlar’ şeklinde ki açıklamalarını talihsiz buluyoruz.” ifadelerini kullandı.

“BDP iftira ve yalan geleneğini Kürt analarına karşı kullanıyor”

BDP’nin Kürt halkına karşı kullandığı kirli politikaları doğru bulmadıklarını ifade eden Yaman, “Yapılan bu açıklamanın PKK ve sol zihniyetin Kürdistan da yıllardır masum Kürt halkına karşı işlerine gelmediğinde halkı ‘ajanlıkla, mitlikle, hainlikle’ suçladıkları iftira ve yalan kampanyalarının devamı olarak görüyoruz. BDP; iftira ve yalan geleneğini şimdi de evlatları için gözyaşı akıtan masum Kürt analarına karşı kullanıyor ve evlatlarını isteyen anaları bir kez daha yaralayarak özlem ile akan gözyaşlarını kirletmeye çalışıyor. Bizler; BDP’nin Kürt halkına karşı kullandıkları bu kirli politikaları doğru bulmuyor ve lanetliyoruz. Selahattin Demirtaş’ı, çocuklarını isteyen Mazlum Kürt Annelerine karşı kullandığı bu iftira ve yalan dolu çirkin dili nedeni ile de kınıyoruz.  Kendisini aynaya bakmaya davet ediyor, Devletten para alanın kendisi mi? Yoksa evlatlarını arayan ciğeri yanık masum analar olup olmadığına bakmasını istiyoruz? Evlatlarını isteyen Kürt anaların çığlığına kulak verilmesini, dağa çıkarılan gençlerimizle dağda ki tüm insanlarımızın dağdan indirilmesini, evlat acısı ile yanan gözü yaşlı annelerin ağlamalarına son verilmesini bekliyor ve artık Kürdistan’daki analar da ağlamasın diyoruz.” İfadelerine yer verdi. M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir