• DOLAR 32.459
  • EURO 34.862
  • ALTIN 2441.711
  • ...
`Dünya Müslüman Gençlik Haftası kutlamaları devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Her yıl 1-8 Haziran tarihleri arasında çeşitli etkinliklerle gerçekleşen Dünya Gençlik Haftası kapsamında Hani İrşad Eğitim Sağlık ve Dayanışma Dergneği’de  (İrşad Der) bir program düzenleyecek.

Düzenlenecek olan program hakkında bilgi veren Hani İrşad Der Etkinlikleri Komisyonu Başkanı Nihat Çam, İslam Ümmeti için en büyük gücün ahlaklı, imanlı ve iyi yetişmiş bir gençlik olduğuna dikkat çekti.

Gençlik ve maneviyatı ilkesini temel düstur edindiklerini belirten Hani İrşad Der Etkinlikleri Komisyonu Başkanı Çam, “Gençlik bir milletin geleceğidir, yarınımızdan emin olabilmek ve geleceğe umutla bakabilmek için en büyük yatırımın gençliğe yapılmalıdır.

Maalesef yapılan araştırmalar gençliğimizin içine sürüklendiği sosyal buhranı acı bir tablo olarak ortaya koymaktadır. Örneğin 2002 yılında 15 olan alkol ve uyuşturucuya başlama yaşı bugün 12 yaşa kadar düşmüştür. Tarihimizde ilk kez boşanma oranı evlilik oranından daha fazla olmuştur. Bu vahim tablo ‘önce ahlak ve maneviyat’ diyen camiamızın haklılığını bir kez daha ortaya koymaktadır.” Dedi.

Sorumluluk sahibi yöneticilere de çağrıda bulunan Çam, “Başta uyuşturucu olmak üzere gençlerimizin sorunlarına çözüm üretecek projelerimizi ortaya koyalım. Ne yazık ki bu manevi boşluktan yararlanmaya, nemalanmaya çalışan art niyetli kesimler var. Çocukların piknik bahanesi ile dağa çıkarılan çocukları, bağrı yanık annelerin feryatları içimizi dağlarken bizler eli bağlı bir şekilde oturamayız. Bu ülkenin evlatları Peygamberini gerçek manada tanıyamamakta,  Kitabı olan Kuranı bilmemektedir. Artık kuran nesli bir toplumun varlığı için yeni projeler üretmemiz gerekir.  Bu hem tarihimize karşı bir sorumluluk, hem de omuzlarımıza yüklenmiş bir vebaldir.” İfadelerine yer verdi.

Gereksiz polemiklerin, içi boş tartışmaların bırakılması gerektiğini belirten Çam, gençleri İdeolojik kamplaşmalara değil birlik ve beraberliğe teşvik edecek adımların atılması gerektiğinin altını çizdi.

Çam son olarak, “Bu duygu ve düşüncelerle dünya Müslümanları Gençlik haftasını çerçevesinde gençlik şölenine katılan kardeşlerimizle beraber Eğil’de bulunan Peygamber kabirlerini ziyaret ettik, oradan büyük bir feyz aldık. 8 Haziran Pazar günü saat 20:00’da gençlik şöleninde futbol turnuvası final maçının yanı sıra, ilahi, ezgilerle ve turnuvada birinci olanlara hediyelerinin takdim ederek kardeşlerimizle güzel vakit geçirmek istiyoruz.  Kardeşlerimizi 8 Haziran Pazar günü Gürbüz halı sahasında düzenlenecek olan Gençlik şölenine davet ediyoruz.”  İfadelerini kaydetti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir