• DOLAR 32.569
  • EURO 34.922
  • ALTIN 2430.809
  • ...
Çocuk koruma kanunda başka hangi uygulamalar var?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- CHP Bursa Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi (PM) Sena Kaleli, son günlerde sık sık karşımıza çıkan çocuk ölümleri ve cinsel istismar suçlarına yönelik Meclis’te çalışma başlattı.

Kaleli, 2014 yılı başından bu güne kadar 13 çocuğun öldürüldüğüne dikkat çekerek, çocuk ölümleri ve istismarına dair sağlıklı bir veri sisteminin olmamasının, çözüm ve önleyici tedbirler konusunda en önemli eksiklik olduğunu ifade etti.

Bakanlığın Çocuk Koruma Kanunu’nda yer alan “Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin” yeterliliğini sorgulayan Kaleli, çocuk ölümleri ve cinsel istismarlara yönelik Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam’ın yanıtlaması istemiyle Meclis’e soru önergesi verdi.

Kaleli’nin konuyla ilgili hazırladığı soru önergesinde, şu ifadeler yer alıyor: “Ülkemizde son günlerde birbiri ardı sıra gelen çocuk ölümleri Türkiye’nin en önemli gündem maddesi haline gelmiştir. 2014 yılı başından bu güne kadar öldürülen çocuk sayısı 13’tür. Öte yandan çocuk ölümleri ve istismarına dair sağlıklı bir veri sisteminin olmaması da çözüm ve önleyici tedbirler konusunda başarılı olunamamasının en önemli nedenleri arasında gelmektedir.”

Bu bağlamda; “Çocuk Koruma Kanunu’ndaki en önemli mekanizma olan “Koruyucu ve destekleyici tedbirlerin” yeterli ve etkin olduğunu düşünüyor musunuz? Bakanlığınızın “Çığlık Atma” önerisi dışında bu konuda bir çalışması var mıdır? Şeklinde sorular sorularak meclise önerge verildi.(Zeki Aras-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir