• DOLAR 32.569
  • EURO 34.927
  • ALTIN 2440.517
  • ...
Bingöl'de engelliler ücretsiz taşınacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Bingöl Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 04.03.2014 tarih ve 28931 sayılı yönetmeliği gereği 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli, şehit ve gazi yakınları için şehir içi ulaşımın ücretsiz olacağını duyurdu.

Bingöl Belediyesi Basın ve Yayın Koordinatörlüğü’nden yapılan yazılı açıklamada, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yürürlüğe giren ücretsiz taşıma koşullarını taşıyan 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli, şehit ve gazi yakınları için şehir içi ulaşımın ücretsiz olacağı belirtilerek, “Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın 65 yaş üstü vatandaşlar, engelli, şehit ve gazi yakınları için şehir içi ulaşımında 04.03.2014 tarih ve 28931 sayılı yönetmeliği gereğince ücretsiz veya indirimli seyahat hakkı tanınmıştır. “ denindi.

Açıklamanın devamında, “Şehir içi taşımacılık hakkında çıkarılan yönetmelik Bingöl Belediye Başkanlığı tarafından S.S 18 Nolu Motorcular Taşıma Kooperatifi ile yapmış olduğu 22.08.2005 tarihli idari hükümlerde belirtilen 24 maddeden oluşan ücretsiz taşıma hakkına sahip olanlar, ücretsiz ve engelli kimlik kartlarını gösterdiklerinde kooperatif araçlarına ücretsiz binilebileceği belirtilmiştir. “ ifadelerine yer verildi.

“Açıklamanın devamında, “Ayrıca,  yüzde 40 üzeri raporu olan engelli,  yaşlı, dershane öğrencileri, gazi, şehitlerin dul eşleri, sosyal güvenlik kuruluşlarında yetim aylığı dışında aylık gelirleri olmayan vatandaşlara ücretsiz taşınma hakkı verilmiştir.” İfadelerine yer verildi.  (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir