• DOLAR 32.588
  • EURO 35.024
  • ALTIN 2459.205
  • ...
Bu kadınların sosyal güvenceleri yok
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL – Bingöl-Muş karayolunda Karayolları  8. Bölge Müdürlüğünün sorumluluk alanına giren ve taşeron firmaya ihale edilen işlerde çalıştırılan kadınların sosyal güvencelerinin  olmadığı iddia edildi.

Sabahtan akşam saatlerinde kadar güneş altında çalıştıklarını ifade eden işçiler, günde 40 TL ücret aldıklarını ve sigortasız çalıştırıldıklarını ifade ettiler.

Kaleönü Mahallesinde şehirlerarası yolda çalıştırılan  15 kişiden 13’ü kadın. Bingöl’de pek karşılaşılmayan manzarayı gören herkesin dikkatini çeken taşeron işçiler, bu mesleği 25 yıldır yaptıklarını ifade ettiler.

Elazığ’da ikamet eden kadınlar, bir haftadır Bingöl karayolunda refüjlerdeki otları çapaladıklarını söylediler.

Yaptıkları iş hakkında çavuşları Hatun Saruhan ile birlikte konuşan Emine Bal, "25 yıldır bu işlerle uğraşıyoruz. Sabah 06.00’da evden alıyorlar bizi, sabah saat08.00’de Bingöl’de oluyoruz. Akşam beşte paydos edip eve gidip geliyoruz." dedi.

“40 TL’ye sabahtan akşama güneşin altında çapa yapıyorlar”

Sadece karayollarından değil birçok işte çalıştıklarını belirten Saruhan,  "Hayır, sadece Karayollarında değil, Ormaniyede, tarlada, nohutta, mısırda çalışıyoruz. Yevmiye olarak 40 liraya çalışıyoruz."ifadelerini kullandı.

“Bu kadınlara yapılan açık bir haksızlık ve adaletsizliktir”

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından temizlik ihalesini alan bir firmada çalıştırılan kadınları gören vatandaşlar olaya tepki gösterdiler. Vatandaşlar, kadınların haklarının eksiksiz olarak verilmesi gerektiğini  ifade ederek taşeron firmaların sıkı denetlenmesi gerektiğini dile getirdiler. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir