• DOLAR 32.455
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Batmanlı öğrencinin başarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN-Merkezi İstanbul'da bulunan Arapça Eğitim ve Kültür Derneği, Milli Eğitim Bakanlığının  destek verdiği,  Tefsir Yarışmasına katılan Beşiri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 10. sınıf öğrencisi Kübra Bağatır yarışmada ikinciliği kazandı.

Türkiye genelinde İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin Kevser Süresi tefsiri kategorisinde Beşiri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni ve 10. sınıfı temsilen katılan Kübra Bağatır yarışmada ikinciliği kazandı.

“Ödülden ziyade maneviyat önemli”

Duygu ve düşüncelerini belirten Kübra Bağatır, böyle bir yarışmaya katıldığı için çok memnun olduğunu söyledi.

Bağatır '' Yarışmada ödül kazandığım için mutluyum ama bu tür yarışmalarda ödülden ziyade maneviyat önemli böyle yarışmaların devamlı olmasını isterim. Sonuçta hem Allah'ın ayetlerini daha iyi anlıyoruz, hem de dini hükümlerimizi yerine getiriyoruz''  dedi.

Beşiri Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü İrfan Ortaç  ise yaptığı açıklamada, '' Okulumuz açılışının 2 sene olmasına rağmen öğrencimiz büyük bir başarı elde etmiştir. Bu başarı diğer öğrencilerimizin de bu tür yarışmalarda katılım konusunda teşvik edecektir. Daha güzel başarılar elde edeceğimize inanıyorum öğrencimize canı gönülden tebrik ediyoruz ''ifadelerini kullandı.

Öğrencinin  kazandığı ödüller; 1 yıllık Arapça eğitim Netbook Bilgisayar ve Diyanet Tefsiri metinli Kuran'ı Kerim meali. (Kenan Önder-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir