• DOLAR 32.56
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2442.252
  • ...
Kızıltepe'de kaza: 5 yaralı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN – Kızıltepe ilçesi İpek yolunda, saman yüklü TIR ile içinde aynı aileden beş kişinin bulunduğu özel aracın çarpışması sonucu biri ağır olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Edinilen bilgiye göre; Kaza, Kızıltepe şehir merkezinden geçen uluslararası İpek yolunun Dedeman kavşağında yaşandı. İlçe merkezinden İpek Mahallesi’ne geçmek üzere yola çıkan 47 KH 254 plakalı otomobil ile Nusaybin istikametinden Şanlıurfa istikametine gitmekte olan 73 SY 914 plakalı saman yüklü TIR yolun ortasında çarpıştı.

Yaşanan kazada otomobilde bulunan araç sürücüsü Mahmut Erdem (55) ile Meryem, Cemile, Denizcan ile Emre Erdem yaralandı. Yaralılardan durumu ağır olan Meryem Erdem Mardin Devlet Hastanesine sevk edilirken diğer yaralılar Kızıltepe Devlet Hastanesinde tedavi altına alındılar.

Yaşanan kazanın ardından bazı esnaf ve vatandaşlar, yolu trafiğe kapatarak protesto eyleminde bulundu. Yolu kapatan halk, kavşakta hergün kazalar yaşandığını ve bu soruna çözüm bulunmadığını belirterek oturma eylemi yaptı.Vatandaşlar, uluslararası yolu bir süreliğine trafiğe kapattılar.

Emniyet yetkilerinin yolun açılması için yaptıkları girişim ve uyarılar sonucu eylem sona ermeyince polis gaz kullanarak yol kapatan vatandaş ve esnafı dağıtarak yolu tekrar trafiğe açtı.

Yaşanan trafik kazası ile ilgili Cumhuriyet Savcılığı tarafından soruşturma başlatılırken ismi açıklanmayan TIR şoförü ise gözaltına alındı. (Mehmet Aslan-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir