• DOLAR 32.516
  • EURO 34.937
  • ALTIN 2436.39
  • ...
Başbakan Yardımcısı Mardin'de gündemi değerlendirdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - 29. İl Müftüleri İstişare Toplantısı bugün saat: 17.00’de Mardin’de yapılacak. Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler ve Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, toplantıya katılmak üzere Mardin’e geldiler.

İşler ve Görmez’e Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Muammer Güler eşlik ediyor. Saat: 10.30’da Mardin Havalimanına inen İşler ve Görmez’i, Mardin İl Valisi Dr. Ahmet Cengiz, İl Emniyet Müdürü Mehmet Şahin, İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun ve il protokolü karşıladı.

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler ve beraberindeki daha sonra Mardin Valiliğine geçerek kent hakkında Vali Cengiz’den brifing aldılar.

“Mardin; kadim bir şehirdir”

Mardin Valiliğinde gündemi değerlendiren Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Emrullah İşler, Mardin; farklı kültürlerin, farklı dillerin, farklı inanışların, barış ve huzur içerisinde yaşandığı bir kadim bir şehir olduğunu söyledi. İşler, “Aynı zamanda Mardin, kadim medeniyetimizi yansıtanda modern çağda yaşatan bir şehrimiz olması bakımından son derece önemli bir mirasımız ve zenginliğimiz olarak değerlendiriyorum. Bildiğiniz gibi Mardin özellikle AK Partili yıllarda her bakımdan geliştiğini, kalkındığını, diğer Türkiye’yle birlikte diğer Türkiye’nin bütün şehirleri gibi bu bölgenin de ne kadar ilerlediğini buraya gelen herkes görüyor.” dedi.

“Çözüm Süreci”

Bu topraklarda geçmişte bazı acılar yaşandığını hatırlatan İşler, “PKK teröründen çok çekmiş bir ülkeyiz. Canlarımızı kaybettik, analarımız ağladı. Biz iktidara gelirken ilk işimiz olağanüstü halı kaldırmak oldu. Bu bölgede Olağanüstü halın kaldırılması huzur ve iyi bir algı olarak değerlendirildi. Bildiğiniz gibi ret ve inkâr politikalarına son vererek 2023 hedeflerini açıklayarak 2009 yılında milli birlik ve kardeşlik projesini başlattık. Ardında çözüm sürecini başlattık. Çok şükür çözüm süreciyle başlamasıyla birlikte artık bu coğrafyada huzurun barışın istikrarın daha fazla hâkim olduğunu gördük. Anaların ağlamadığını, gözyaşlarının dindiğini gördük. Ve bunun devam etmesi gerekir. Artık çözüm sürecinde geri dönüş olmadığını düşünüyorum. Bu bölgedeki Kürt kardeşlerimiz bu olaya el koymuştur.” diye konuştu.

“Anneler olaya el koymuştur”

Diyarbakır’da devam eden eyleme de değinen İşler, “Özelliklede Diyarbakır’daki anneler yapmış olduğu eylemlerde artık çocuklarına sahip çıkıyorlar. Bence bu annelerin terör örgütü tarafından kaçırılan çocuklarını geri alma konusunda göstermiş olduğu çaba Türkiye tarihinde bir milat olduğunu düşünüyorum. Artık anneler olaya el koymuştur. Zaman annelerin gözyaşı akma zamanı değildir. Yüzlerinin gülmesi zamanıdır. Bundan sonra geri adım atılmayacaktır. AK Parti Türkiye’nin çimentosudur ve birlik ve beraberliğin garantisidir. Biz bu coğrafyada kardeşliğin hüküm sürmesi için acıların dinmesi için elimizden ne geliyorsa bugüne kadar yaptın bundan sonrada inşallah yapacağız.” şeklinde konuştu.

“Gezi olayları”

Gezi olaylarına da değinen İşler, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çözüm sürecini baltalamak zaman zaman bazı provokasyonlar ve saldırılar oldu. Bundan bir tanesi de geçen hafta bir korucu kardeşimize karşı yapıldı. Ve saldırı sonucu Mehmet Uğultay kardeşimiz şehit oldu. Kendisine Allah’tan rahmet diliyorum. Acılı ailesine sabırlar diliyorum. Kan ve gözyaşı peşinde koşalar bu ülkede yerinin olmadığını ifade etmek istiyorum.

2011 yılında genel seçimde AK Parti yüzde 50 oy aldıktan sonra birileri içte ve dışta Türkiye’nin itibarsızlaştırması için ve özellikle başbakanımızın itibarının zedelemesi için bir gayret ve çaba içerisine girdi. 2013 yılı mayıs ayında gezi olayları diye bir olay meydana geldi. Birdenbire adeta düğmeye basmışçasına başta İstanbul olmak üzere birçok ilde sokakların harekete geçirilmesi ve sokakların terörize edilmesi olayları başladı. Geçtiğimiz günlerde Ok Meydanı’nda bir polis aracının içine atılan molotofla polislerin nasıl yanarak o araçtan çıktığını tüm kamuoyu gördü. Dolayısıyla biz bu tür olaylarla Türkiye’de bir takım  siyaset mühendisliğini yapılmak istendiğini biliyoruz.”  

Cumhurbaşkanlığı seçimleri

Valilik ziyaretinin ardından AK Parti İl Başkanlığına geçen İşler, burada Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değindi. Türkiye’de ilk defa halkın doğrudan Cumhurbaşkanını seçeceğinin altını çizen İşler, “Malumunuz daha önce Cumhurbaşkanını parlamento seçiyordu, ancak artık millet olaya el koydu ve kendi Cumhurbaşkanını kendisi seçecek.” dedi. (M. Salih Keskin/Mehmet Aslan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir