• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
HÜDA PAR Başkanı Derhal Serbest Bırakılmalı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Son günlerde yaşanan saldırılara tepkiler gelmeye devam ediyor. Mazlum Der Şanlıurfa Şubesi Meral Dervişoğlu yaptığı basın açıklamasıyla yaşanan saldırlara tepki göstererek hükümetin sessiz kalmasını da manidar bulduğunu söyledi.

Son zamanlarda bölgemizde yaşanan kimi olaylar bizleri endişeye sevk ettiğini belirten Dervişoğlu “28 Mayıs 2014’te, HÜDA PAR gönüllüsü Mehmet Uğurtay`ın Mardin Dargeçit ilçe merkezinde öldürülmesi ve yine HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan kaçırılması bizleri ve bölge halkını endişeye sevk etmiştir.Tüm bu yaşananlar provokasyonlara zemin hazırlamaktadır. Çözüm sürecini sonlandırmak için pusuda bekleyen  karanlık güçleri umutlandırmaktadır.” dedi.

Doksanlı yılların acı deneyimlerinin bir daha  yaşanmaması için herkesin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Dervişoğlu kaçırılan  HÜDA PAR Dicle İlçe Başkanı Ercan Alparslan’ ın derhal serbest bırakılması gerektiğini söyledi.

Dervişoğlu olaylar karşısında sessiz kalan hükümeti de eleştirerek Yaşanan bunca provokasyon ve tehlikeli gidişata rağmen insanların can güvenliğini sağlamakla görevli olan İçişleri Bakanlığı’nın doksanlı yıllarda olduğu gibi bu gün de aynı şekilde sessiz kalmasının manidar olduğunu söyledi.

Şiddetin, baskı ve tehdit dilinin bir an önce  sonlandırılması gerektiğinin altını çizen Dervişoğlu son günlerde dağa kaçırılan çocukların bir an önce ailelerine teslim edilmesini istediklerini belirtti. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir