• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Viranşehir de Kuba Camisi ibadete açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA-Viranşehir Azadi Mahallesinde yapımı biten Kuba Camisi ibadete açıldı.  Caminin Açılışa Şanlıurfa Milet vekili Mehmet Akyürek, İl Müftüsü İhsan Açık, ilçe müftüsü Abdurrakıp Aslan ve Milli Eğitim Müdürü Ömer Sağır katıldı.

Konu ile ilgili bir konuşma yapan Viranşehir Müftüsü Abdurrakıp Aslan caminin yapımına 2012 yılında başladığını ve 20 ayda yapımı tamamlandığını ifade ederek,  “Camimizin yaklaşık 1 milyon TL olup Osmanlı mimarisinden esinlenerek yapıldığını söyledi. Caminin minaresinin olmadığından dolayı minarenin yapılabilmesi için sizlerin aracılığıyla hayırsever vatandaşlarımızdan yardım bekliyoruz .” dedi.

Cami önemiyle ilgili bir açıklama yapan Şanlıurfa il müftüsü İhsan Açık ise “ Güzel bir zaman da güzel bir mekândayız. Allah’a ne kadar hamd etsek azdır. Camilere sahip çıkmak şu manaya geliyor burada Müslümanlar var bizde Müslüman’ız demektir bu bir şiardır bu bir sembol dır.  Camimizi yaptık şimdi asıl bize düşen görev gelip burada namaz kılmak bizler gelmesek bu caminin halıları dahi diyecekler yarabbi gelip burada namaz kılmadılar yanı şahitlik edecekler.”dedi. Yapılan konuşmalardan sonra öğle namazı cemaatle kılındı. (Sabri Acet-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir