• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
MEMUR SEN'den çocukları kaçırılan ailelere ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR- Çocukları PKK tarafından dağa kaçırılan ailelerin  Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde başlattığı oturma eylemine destek artıyor.

Memur Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Uygun , Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan ve Memur Sen temsilcilerinden Medeni Sevinç’in de aralarında bulunduğu Memur Sen heyeti, oturma eylemi yapan ailelere destek ziyareti gerçekleştirdi.

“Çığlınıza katılmak için buradayız ”

İnsanların olduğu yerde politik söylemin olmaması gerektiğine dikkat çeken Memur Sen Başkan Yardımcısı Gürkan Uygun, “Buraya Ankara’dan geldik. Sesinize ses vermeye, acınızı paylaşmaya çalışıyoruz.  Çığlınıza katılmak için buradayız. Burada çocuk ve gençlerimizin geleceği söz konusudur. Bu çocukların bir tırnağının bile hiçbir şeyle değiştirilmemesi gerektiği bir noktadayız. Sizin evladınız bizim de evladımız, öz kardeşimizdir. Bu gençlerin yaşatılması, eğitilmesi ve toplum için üretken bir birey olmaları için buradayız.” dedi.

“Annelerimizin dökecek bir damla gözyaşı kalmadı”

Kaçırılan çocukların ailelerine teslim edilmesi gerektiğini söyleyen Sağlık Sen Genel Başkan Yardımcısı Aziz Aslan, “Burada 30 yıl boyunca anneler evlatsız, kardeşler kardeşsiz, gelinler dul kaldı. Herkes çözüm sürecinden yanayken bizi tekrar 30 yıl geriye götürüp travmalar yaşatmak hiç kimsenin hakkı değildir. kimse bu süreci politik emellerine alet ederek rant sağlama hakkında sahip değildir. Annelerimizin dökecek bir damla gözyaşı kalmadı. Evlatların annelerine ailelerine teslim edilmesini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Siyasi suiistimal yapanların karşısında olduklarını belirten Memur Sen temsilcisi Medeni Sevinç ise, anne ve babaların yaşadığı sorunların çözülmesini istediklerini açıkladı. (Hamza Adiyaman – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir