• DOLAR 32.507
  • EURO 34.797
  • ALTIN 2444.034
  • ...
Zahireciler BDP`li Belediye Hakkında Suç Duyurusunda Bulunacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN- Kızıltepe Zahireciler Derneği 364 üyesiyle Kızıltepe Belediyesine karşı mahkemeye suç duyurusunda bulunmaya hazırlanıyor. Zahireciler vicdan sahibi herkesi kendilerine desek vermeye davet etti.

Zahireciler Derneği, Kızıltepe’de 319 adet eski pazar dükkânlarının boşaltıp taraflı bir şekilde başkalarına ganimet olarak peşkeş çeken Kızıltepe Belediyesini mahkemeye verecek.

Zahireciler Derneği Başkanı Mehmet Şerif Öter dernek üyeleriyle genel toplantıda oybirliğiyle aldığı karar doğrultusunda bir açıklama yaparak, “Kızıltepe’de yaşayan herkesin malumudur, eski Buğday Pazarı yerleşim alanı içerisinde kaldığından bundan yaklaşık 7 sene önce dönemin Barış ve Demokrasi Partili Belediye Başkanlığı 08.01.2008 tarihli ve M47.KIZ.06.00.01/008/378-6 Sayılı karar ile eski Buğday Pazarının Belediye sınırları dışına tahliyesini talep etmişti. Kızıltepe Belediyesinin eski pazarın boşaltılması talebinin gerekçesinde şu ifadelere yer verilmişti. ‘İlçemiz ipek altı ve sanayi mahallesi yakınında bulunan Buğday pazarına gelen ağır tonajlı araçlar, hububat tozu ve aşırı gürültü çevre kirliliğine neden olmakta ve mahalle sakinleri aşırı derecede rahatsız olduğundan vatandaşların şikâyetine neden olmaktadır’  denildi.

Belediyenin bu talebi ilçemizin trafik ve çevre sorununa çözüm arama çabası olarak düşünerek, yerleşim alanı dışında Viranşehir yolu 7 kilometre  Akziyaret mevkii Çitlibağ yol kavşağında 213 dönüm arsa satın aldık. Esnafımız 7 sene boyunca büyük maddi zorluklara katlanarak ve hiçbir kurumdan hibe destek almadan, kendi imkân ve dayanışmasıyla Mardin ili ve dokuz ilçesinin tarım ürünleri ticareti Kızıltepe olduğunu düşünerek önümüzdeki yüz yıl ihtiyaca cevap verebilecek kapasitede, depolarıyla 609 adet işyerlerinden müteşekkil Türkiye, Ortadoğu ve Avrupa’nın en büyük ve modern Kızıltepe Hububat Ticaret Merkezini kurduk.” Dedi.

Öter konuşmasının devamında, “Kızıltepe Belediyesi bu çaba ve fedakârlığımızı takdir edeceğine, eski pazarı canlandırmak suretiyle adeta bizi cezalandırmıştır. Belediyenin bu haksız ve taraflı tutumunu Tüm BDP milletvekillerine, siyasi teşkilatlarına ilettik. Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Ahmet Türk Kızıltepe Belediyesine talimat vermesine rağmen uygulanmadı. 319 adet eski pazar dükkânlarımızı boşattırıp, taraflı bir şekilde başkalarına ganimet olarak peşkeş çeken Kızıltepe Belediyesine karşı oybirliğiyle alınan kararda Demokratik tepkimizi ortaya koymaya, haksız rekabet yaratmaktan ve görevi kötüye kullanmaktan mahkemeye vermekten başka çaremiz kalmadı. Yapacağımız demokratik eyleme tüm demokratları, emekçileri, ‘Haksızlığa karşıyım’ diyen BDP partilileri, ileri görüşlü, vicdan sahibi kişileri, STK’ları, temiz ve çağdaş bir Kızıltepe isteyen herkesi eylemimize destek vermeye çağırıyor ve 04 Haziran Çarşamba günü saat 10.00 da Kızıltepe belediyesi önünde de bekliyoruz.” Şeklinde konuştu.(Mehmet Aslan-İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir