• DOLAR 32.599
  • EURO 34.803
  • ALTIN 2509.766
  • ...
Polisten TİB`e Casusluk Baskını
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 

ANKARA - Ankara Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığının, `Casusluk` iddiasıyla Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (TİB) hakkında başlattığı soruşturma kapsamında Ankara Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından bu sabah TİB’e operasyon düzenlendi. Yapılan baskında TİB`de bulunan serverlara el konulduğu öğrenildi.

 

Edinilen bilgiye göre; Gölbaşı Cumhuriyet Başsavcılığı, TİB`de bulunan önemli ve hassas bilgilerinin yabancı ülkelere aktarıldıktan sonra silindiği, yabancı ülkeler lehine casusluk yapıldığı iddiaları ile soruşturma başlattı. Yürütülen soruşturma kapsamında bu sabah erken saatlerde Ankara Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından TİB’e baskın yapıldı. Baskında casusluk soruşturması kapsamında TİB’e ait serverlara el konuldu.

 

Öte yandan; başlatılan soruşturma kapsamında, TİB`in arşivinin önceden tamamen silindiği, söz konusu arşivin silinmeden önce ise tamamen kopyalanarak kurum dışına çıkartılıp başka kişilere verildiği iddiaları inceleniyor. TİB`in verilerinin yabancı uydular aracılığıyla bilinmeyen bir yere, yabancı uydulara aktarıldığı da iddialar arasında. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir