• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
PKK Birbirine Düştükçe Kürt Halkına Saldırıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şükrü Gündüz / Doğruhaber

Çözüm sürecinden sonra Bölge halkı BDP/PKK’nin insafına terk edildi. Huzur ortamını istemeyen PKK/BDP bu süreçten sonra Bölgede Kürt Halkına yönelik baskılarını arttırdı. Çocuk kaçırmalar ve yol kesmelerden sonra halkın yüksek sesle tepki gösterdiği BDP/PKK Kürt halkını sindirmek için kan dökmeye başladı. Dargeçit’te 70 yaşında dindar bir insanı katleden PKK militanları Dicle’de de HÜDA PAR İlçe Başkanı’nı kaçırdı. BDP/PKK’nin yaptığı bu saldırılara sert tepki gösterilirken PKK’nin bu saldırıları ‘PKK birbirine düştükçe Kürt halkına saldırıyor’ şeklinde yorumlandı.

BÖLGEDE PKK/BDP KÜRT HALKINA SALDIRIYOR
BDP’nin elindeki belediyelerde rant paylaşımı, PKK tabanında huzursuzluğa ve çekişmeye yol açıyor. BDP üst düzey yöneticilerinin çocukları Amerika gibi ülkelerde özel koşullarda eğitim alırken PKK’nin yoksul ailelerin 15-16 yaşlarındaki çocuklarını dağa kaçırması örgüt içi çekişmeyi bir çatışma alanına dönüştürüyor.

PKK’nin, çocukları hizmetçi gibi çalıştırıp onlara ayak işleri yaptırdığını açıklaması öfkeyi daha da arttırdı. Kaçırılan çocuklar içinde kız çocuklarının yer alması ve o kız çocuklarının hangi işlerde çalıştırıldığının bilinmemesi PKK’ye destek veren birçok ailenin PKK’yle ilişkilerini sorgulamasına neden oldu/oluyor. PKK’ye yönelik halk itirazı hep vardı ancak bu itiraz ilk kez bu kadar görünürlük kazanıyor.

Kendisine yönelik itirazın görünürlük kazanmasından endişeye kapılan PKK/BDP, kendisi dışındaki HÜDA PAR, HAKPAR ve diğer siyasi parti ve derneklere saldırıyor; bu saldırılar üzerinden halka gözdağı veriyor.

PKK/BDP’nin son dönemde saldırıları artarak devam ediyor. Mardin’in Dargeçit ilçesine bağlı Gêra Cafer köyü eski muhtarı uğradığı silahlı saldırı sonucu katledildi. Son olarak PKK militanları Dicle’de yol keserek HÜDA PAR İlçe Başkanı Ercan Alpaslan’ı kaçırdı.
İki hafta önce de Lice’de HÜDA PAR üyesi bir evi basan PKK militanları aileden iki kişiyi ellerini bağlayarak kaçırmak istemiş. Buna karşı çıkan aile fertleri uzun namlulu silahlarla taranmış, saldırıda biri kadın olmak üzere 3 kişi yaralanmıştı.

ÖNCE SALDIRDILAR, SONRA GÖRÜŞTÜLER
Çocukları kaçırılan ailelerin Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önündeki eylemleri devam ederken çocuklarını isteyen aileler BDP’liler tarafından saldırıya uğradıktan sonra BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, çocukları PKK tarafından kaçırılan ailelerle görüştü. BDP Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Başkanı Gülten Kışanak ise, bu güne kadar belediye önünde çocuklarının geri getirilmesi için oturma eylemi yapan aileleri görmezden geldi.

PKK/PYD ROJAVA’DA DA KÜRTLERE SALDIRIYOR
PKK’nin uzantısı PYD Rojava’da Kürt halkına baskı yaparak kendisi dışındaki oluşumlara hayat hakkı tanımıyor. Hatırlanacağı üzere PYD milisleri Amûdê’de yakınlarının serbest bırakılması için yaptıkları protesto gösterisine halkın üzerine ağır silahlarla ateş açarak onlarca kişiyi katletmişti.

YAPICIOĞLU: SALDILARDAN BDP SORUMLUDUR
Mardin`in Dargeçit ilçesinde düzenlenen suikastla Mehmet Uğurtay`ın şehid edilmesi ve HÜDA PAR Dicle ilçe temsilcisinin kaçırılmasından BDP`yi sorumlu tutan HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, “siyasete kan bulaşmıştır” dedi. Yapıcıoğlu PKK/BDP’nin artarak devam eden saldırılarına sert tepki gösterdi.

PKK/BDP’LİLER SALDIRILARA HİÇ SON VERMEDİLER
Bölgede HÜDA PAR’ın güçlenmesinden rahatsız olanlar olduğuna dikkat çeken Yapıcıoğlu, “Son bir buçuk yılda HÜDA PAR’a yönelik yüzlerce saldırı oldu, neredeyse her haftaya bir saldırı düşecek şekilde partimize, binalarımıza, adaylarımıza ve seçim çalışması yapan üyelerimize saldırılar oldu. Bu saldırılar nispeten küçük saldırılar olduğu için ve daha önce BDP sürekli seçim öncesi gerilim politikası uyguladığı için bunları fazla önemsemedik, hep sağduyu çağrısında bulunduk. Lakin özellikle seçimden sonra bu saldırıların devam etmesi, üstelik şiddetin de devam etmesi bunun sadece bir gerginlik politikası olmadığını ortaya koyuyor” dedi.

‘FİTNEYİ UYANDIRANA LANET OLSUN’
Dicle ilçe temsilcilerinin kaçırılışını da değerlendiren Yapıcıoğlu; “Dicle ilçe temsilcimizin yine PKK çeteleri tarafından kaçırıldığı haberini aldık. Aslında bu bir savaş ilanıdır fakat sözle dile getirmeye cesaret edemedikleri bir savaş ilanı. Daha önce de söyledik Hz. Resulullah`ın (sav) diliyle biz fitnecileri lanetliyoruz, fitne uykudadır, onu uyandırana Allah lanet etsin. Allah`tan dileğimiz bu fitne ateşinin içinde bu ateşi yakanların yanmasıdır” şeklinde konuştu.

BDP/PKK KÜRTLERİ BİRBİRİNE DÜŞÜRMEYE ÇALIŞIYOR
Kürtlerin kendi içlerindeki çatışmadan fayda görmeyeceklerini, bundan en büyük zararı Kürt halkının göreceğini belirten Yapıcıoğlu, “Biz bunu istemiyoruz bunu defaatle dile getirdik. Fakat birileri kendi siyasi çıkarları için Kürtleri birbirine düşürmeye çalışıyor. Bu net bir şekilde görülüyor. Eğer huzur ve güven ortamı bozulursa bu ortamı bozanlar da bilsinler ki, eğer güven kalmazsa hiç kimse hiçbir yerde artık güvende olmayacaktır” dedi.

KANDAN BESLENENLER BÖLGEDE BARIŞ İSTEMİYOR
PKK’nin kandan beslendiğini ve Bölgede bir huzur ortamı istemediğine dikkat çeken Yapıcıoğlu, “40 yıldır siyasetlerini kan üzerine inşa edenler, kandan beslenenler son bir buçuk yıldır nispeten bir huzur ortamı oluşunca, cenazeler gelmeyince daha önce de söylediğim gibi kendilerini sudan çıkmış balık gibi hissetmeye başladılar. Bu nedenle hep taze kana ihtiyaç duyuyorlar” diye konuştu.

HÜKÜMET VE AK PARTİ DE BU SALDIRILARDAN SORUMLUDUR
Bu saldırının ve kaçırmanın sorumlusu bizatihi BDP`dir, BDP`nin yöneticileridir” diyen Yapıcıoğlu, ayrıca hükümet ve AK Parti’nin de bundan sorumlu olduğunu ifade ederek şöyle konuştu: “HÜDA PAR kurulmadan önce bölgede ikili bir yapı vardı. Üçüncü bir siyasi güç olarak HÜDA PAR`ın siyaset sahnesine çıkmasından rahatsız olmalılar ki, her ikisi birden bu güne kadar yapılan onlarca saldırıdan hiç birinin aydınlatılmadığı herkesin malumudur. Öyleyse bu saldırılardan BDP gibi AK Parti de, hükümet de sorumludur”

KARŞIMIZDA SİLAHLI BİR ÇETE VAR
Karşılarında siyasi bir yapının değil silahlı bir çetenin olduğunu belirten Yapıcıoğlu, “Şunu da ilave edeyim, şuradan sizin aracılığınızla bütün HÜDA PAR camiasına çağrıda bulunmak istiyorum: Bir daha böylesi acılar yaşamak istemiyorsak, herkes karşılarındaki rakiplerinin sadece siyasetçi olmadıklarını vahşi bir çete olduğunu bilsin, buna göre davransın ve tedbirini alsın. BDP`ye de bir çağrımız var: Kaçırılan Dicle temsilcimizin kılına zarar gelmeden biran önce serbest bırakılsın, aksi takdirde bunun da sorumluluğunu taşıyacaklardır” şeklinde konuştu.

KATİL PKK KÜRDİSTAN`DAN DEFOL
Yapıcıoğlu`nun açıklamalarının ardından da tekbirler getiren kalabalık, “Katil PKK Kürdistan`dan defol” şeklinde sloganlar attı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir