• DOLAR 32.483
  • EURO 34.863
  • ALTIN 2447.484
  • ...
"İslam'ın amacı tüm insanlığa barışı getirmektir''
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MUŞ-Eğitim Buluşmaları kapsamında Muş Alparslan Üniversitesinde ‘ Kur’an-ın Getirdikleri ‘ adlı etkinlik düzenlendi.  Muş Alparslan Üniversitesi Sabahattin Zaim konferans salonunda düzenlenen Konferansa Marmara Üniversitesi Öğretim Görevlisi, İlahiyatçı Yazar Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı konuşmacı olarak katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını Eğitim Fakültesi Dekanı Ekrem Atalan yaptı. Daha sonra kürsüye çıkan Prof. Dr. Bayraktar Bayraklı yaptığı konuşmada İslam’ın amacının bütün insanlığa barış getirmek olduğunu vurguladı.

“Kur’an-ı Kerim’in hedefi dünya insanlığına barışı getirmektir’’

Bayraklı, “Okuduğumuz, anladığımız, kız çocukları için çeyiz sandığına koyduğumuz, duvara astığımız Kur’an-ı Kerim’in hedefi dünya insanlığına barışı getirmektir.  İslam Dünya insanlığına barışı getirmek istemiştir. İşte biz böyle bir kitaba sahibiz.  Ama biz kavga ediyoruz. Kutsal kitabımız barış diyor, biz savaş diyoruz. Saygının sevginin olmadığı yerde barış olmaz. Kadın kocasına saygı duymuyorsa aralarına şeytan girer ve o ailede barış olmaz.” dedi.

“Barışın olmadığı yerde güven olmaz’’

Kur’an’ın getirdiği İslam dininin amacının güven ve barış ortamının oluşması olduğunu kaydeden Bayraklı sözlerini şöyle sürdürdü: “Barışın olmadığı yerde güven olmaz. Allah Nahl suresinde istediği ideal toplumu tarif ediyor. Birinci özelliği barış ikinci özelliği güvendir. Müslüman olan kişi güvenilir olmalıdır. İman eden adam güvenilir olmalıdır. Eğer biri Müslümana güvenilemiyorsa onun imanında zayıflık var demektir.”

“Din insanlığa merhameti aşılamak için gelmiştir ‘’

Üniversitelilerin topluma güven vermesi,  iman dağıtması gerektiğini, Müslümanlığın lafla değil eylem ile olacağını vurgulayan Bayraklı: “Kur’an, yani onun getirdiği İslam dini dünya insanlığına merhameti getirmiştir. Kur’ana göre Allah bizi iki nedenden dolayı yaratmıştır. Birincisi Allah’a kul olmak için, ikincisi ise, Allah bizi merhametinden dolayı yaratmıştır. Kur’an ve İslam merhametin yayılması için gelmiştir. Allah bizi selam yurduna çağırıyor. Yani esenlik, barış, huzur yurduna… İşte bizim dinimiz budur.” İfadelerini kullandı.

“Hıra mağarasında medeni bir toplumun ilk temelleri atıldı’’

Bugün en büyük problemin aklı yerinde ve gerektiği şekilde kullanmamak olduğunu kaydeden Bayraklı, “Allah bize iki ip uzattı. Bunların birincisi Akıl, ikincisi ise Kur’an-ı Kerimdir. Kuran insanlara aklını kullanmayı öğretmek için gelmiştir. Bunu anlamak için yapılacak şey ise O’nu okumaktır. Okumak bir numaralı ibadettir. Allah’ın emridir ve Allah’ın emrini yerine getirmek ibadettir. “ dedi.

Program, sorulan soruların ve Bayraklıya sunulan plaketin ardından sona erdi. (M. Şirin Çağlayan- Mutafa Bikeç/ İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir