• DOLAR 32.556
  • EURO 34.948
  • ALTIN 2440.38
  • ...
Özgürlük İçin Tek Yol Direniş
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZZE: Gazze`deki Filistin Hükümeti Başbakanı İsmail Heniye, Fetih ve Hamas arasında varılan milli mutabakat uyarınca oluşturulacak "uzlaşı hükümeti"nin ilanı için uzun süreli gecikmenin yaşanmayacağını belirtti.

Han Yunus kentindeki bir askeri hastanenin açılış töreninde konuşan Heniye, "Belki saatler ya da birkaç gün sonra birlik hükümetinin kuruluşu açıklanacak" dedi.

Heniye, 2007 yılından bu yana Gazze`de yönetimi idare eden Hamas`ın hizmete devam edeceğini vurgulayarak, Filistin halkına hitaben, "Yönetimde yer alsak da almasak da sizinle beraberiz yine bu vatana hizmet için çalışacağız" ifadelerini kullandı.

"Tek yol direniş"

"İsrail hapishanelerinde açlık grevi yapan tutuklular Filistin`in izzet ve onurunun bedelini ödüyor" diyen Heniye, Filistin ve İsrail arasındaki barış müzakerelerine de değinerek "Müzakereler çıkmaz yola girdi. Filistin topraklarının özgürlüğe kavuşturulması için tek yol direniş" şeklinde konuştu.

Fetih Hareketi Devrim Konseyi Genel Sekreteri Emin Makbul, bu sabah yaptığı açıklamada,"Hamas ve Fetih arasındaki görüşmelerin devam etmesi dolayısıyla uzlaşı hükümetinin ilanı gelecek haftaya ertelendi" demişti.

Milli Mutabakat hükümetini Rami el-Hamdallah kuracak

Öte yandan Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas`ın, milli mutabakat hükümetini kurmak için mevcut Başbakan Rami el-Hamdallah`ı görevlendirdiği bildirildi.

Filistin resmi ajansı WAFA`nın konuyla ilgili haberinde, Abbas`ın "Rami el-Hamdallah geçici hükümetin kurulması için görevlendirilmiştir. Kendisine bu zor görevde başarılar diliyorum" ifadesine yer verildi. 

AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir