• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
ÇATOM'dan sergili açılış
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Ergani Kaymakamlığı bünyesinde faaliyet yürüten Çok Amaçlı Toplum Merkezi (ÇATOM)’un açılışı düzenlenen sergi ile birlikte yapıldı. Yaklaşık bir buçuk yıl önce SODES proje birimi binasında faaliyete başlayan ÇATOM’da yürütülen kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı serginin açılışını İlçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz yaptı.

SODES ve ÇATOM tarafından ortaklaşa düzenlenen sergide, 220 kursiyerin çeşitli alanlarda hazırladığı yüzlerce çeşit ürün sergilendi. Açılış sonrası davetlilerle birlikte sergiyi gezen Kaymakam Edinç Yılmaz, şuana kadar hazırlanan projeler çerçevesinde meslek edindirme kurslarından yüzlerce bayana sertifika verildiğini belirterek, meslek edindirme kurslarının devam edeceğini söyledi.

Açılışa katılan GAP İdaresi Bölge Müdürü Hasan Kılıç ise, Güneydoğu Anadolu bölgesinde kadınlara yönelik sosyal faaliyetleri içine alan bir proje olan ÇATOM’un bölgede 44 şubesi bulunduğunu, bunların 7 tanesinin de Diyarbakır’da bulunduğunu söyledi. Kılıç: “Ergani’de 2012 yılında faaliyetine başlayan ÇATOM’da o zamandan bu yana 600 kursiyer meslek edindi. Kadınlarımızın el emeği göz nuru ile yaptıkları ürünler bu sergide sergileniyor. Hedefimiz daha fazla kadına ulaşarak onları meslek edindirmektir” şeklinde konuştu.  (Veysi Demirci - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir