• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Türkiye`nin En Kaliteli Kalker Madeni ``Bingöl`de``
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Yukarı Yenibaşlar Kalker Maden Ocağı`nın Karayolları Genel Müdürlüğü ve Devlet Limanları Hava Meydanları teknik laboratuarlarınca akreditasyonu kabul edilerek bu ocakta çıkarılan kalker, Bingöl Havaalanı pistinin alt malzemesinde kullanılmaya başlandı.

Yukarı Yenibaşlar kalker Maden Ocağı ile ilgili bilgi veren Holun Enerji Madencilik Maden İşleri Koordinatörü Levent Yılmaz, Yapılan teknik analiz raporları doğrultusunda Bingöl`ün hizmetine sunulan kalker madeninin dayanım açısından standartlarının çok üzerinde bir yapıda olduğunu aktardı.

Yukarı Yenibaşlar Kalker Maden Ocağında çıkarılan kalkerin, 50 yılık rezerve sahip olduğunu söyleyen Yılmaz, kalker maden ocağını Bingöl`de işletilebilinecek tek taş ocağı havzası olduğunu söyledi.

Yılmaz, "Firma olarak ilimize kazandırdığımız bu maden sahamızın Bingöl Hava alanının alt malzemesi ve karayollarının alt temel malzemesinde kullanılmasından dolayı mutlu olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Yapılan analiz sonuçlarına göre bu madenin karayolları asfalt çalışmalarında ve beton santrallerinde de çok rahat bir şekilde kullanılabilineceği test edildi. Yenibaşlar Kalker Maden Ocağı planlama çalışması çimento fabrikası olarak yapıldı. sahamıza ait numuneler Çin` de analiz edildi ve sahanının çimento fabrikası olarak projelendirme çalışmaları tamamlandı. Ayrıca çalışma sahalarında bulunan Yenibaşlar maden ocağı Türkiye`nin en çevreci maden ocağıdır" dedi.

Ocaklarının maden işletme yasalarına uygun ve ÇED( Çevresel etki değerlendirmesi) kurulları içerisinde faaliyet gösterdiğini söyleyen Yılmaz, çözüm ortağı olarak işletmeciliğini rödovans karşılığı Hassa Sağ.inş.Nak.Gıd.Ltd.Şti adına Yusuf Bayam ve Nihat Bingöl ile yürüttüklerini belirtti.

Yılmaz, "Maden sahasının işletmeye alınmasında gösterilen duyarlılıktan dolayı başta Valimiz Sayın Hakan Güvençer`e, resmi kurum ve kuruluşlar ile yöre halkına teşekkür ediyoruz. Ülke ekonomisine madenleriyle hayat veren topraklar olarak ilimizde kuracağımız çimento fabrikasıyla ilimiz ekonomisiyle ülkemizde söz sahibi olacağı günlerinde yakın olduğunun bir göstergesi olacaktır" şeklinde konuştu.
Ali Yıldırım-İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir