• DOLAR 32.573
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2425.591
  • ...
Eğitim ve Bilimin Yönü Doğu`ya Çevrildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Eflatun Eğitim Köyü, yeni eğitim ve öğretim yılında başarılı öğrenciler yetiştirmek için her türlü imkânları seferber etti. Öğrencilerin daha rahat bir ortamda ders çalışmalarını sağlamak ve bunun yanında sosyal faaliyetlerde de bulunabilmeleri için imkân oluşturan Eğitim köyü, birçok yenilik yaparak 2011-2012 Eğitim Öğretim yılına hazır olduğunu ispatladı.

Eğitim Köyünde 1 Anaokulu 1 İlköğretim ve 4 Lise Mevcut
Geçtiğimiz sezonda eğitim ve öğretime başlayan, bir yıllık süre içinde gerek verdiği eğitimle, gerekse sosyal alandaki başarısı ile uluslar arası eğitim arenasında kendini kabul ettiren Eflatun eğitim köyü, Cambridge üniversitesi tarafından pilot okul ilan edildi.4-5-6 yaşlarındaki öğrencilerin okul öncesi eğitim görmeleri için 8 derslikli Anaokulu bulunan eğitim köyünde ayrıca 37 derslikli, 2 fen laboratuarı, 2 bilgisayar sınıfı, 3 resim ve 3 müzik atölyesinin yanı sıra 20 kişilik sınıflarda tek kişilik sıralarda ders görme imkânı olan ilköğretim okulu da mevcut. Öte yandan eğitim köyünde düz lise, Anadolu Lisesi, Fen Lisesi ve Anadolu Sağlık meslek olarak 4 adet lise bulunmaktadır. 2 bin kişilik ana yemekhane ve anaokulunda ise 300 kişilik yemekhaneler ile öğrencilerin yemek ihtiyaçları karşılanıyor.

Uzay Teleskopu ve Gözlemevi
Okul kampüsünde bulunan gözlem evinde ise yerli üretim olan Türkiye`nin en büyük teleskopu bulunmakta. Bu teleskop sayesinde, öğrenciler gökyüzü ile ilgili araştırmalarını görsel olarak yapma imkânı bulmaktadır. Türkiye de ilk üretilen teleskopu olarak, bir ilke de imza atan eflatun kurumları, geçtiğimiz Haziran ayında bir de uzay şenliği düzenlendi, şenliğe Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, öğretmenler ve çok sayıda veli öğrenciler de katıldı.

İş Garantili Bölümler - Anadolu Sağlık Meslek Lisesi
Eflatun eğitim köyünde en çok rağbet gören okullardan biri de Anadolu sağlık meslek lisesidir. Hemşirelik ve acil tıp teknisyenliği bölümlerinin iş garantili olmasından dolayı bu okula rağbet daha çok artmaktadır. Bu bölüm mezunların hemen işe yerleştirilmeleri Eflatun Eğitim Köyünün farklılığını ortaya koymaktadır.

İngilizcede Bir Devrim
Eflatun Eğitim Köyü, Türkiye`de sadece 4 okul ile pilot uygulama yapan Cambridge`nin pilot okullarından biri olarak Yabancı dile önem verdiğini daha baştan beri ispatlamış..

Her Şey Bir Hayalle Başladı…
75 kişilik dev eğitim kadrosu ve Akademisyenlerden oluşan Bilimsel Danışma kurulları ile hizmet verdiklerini belirten Eflatun Eğitim Köyü`nün Genel Müdürü Ahmet Aybak, her şeyin bir hayalle başladığını ve bu hayali gerçekleştirmenin mutluluk verici olduğunu belirterek şöyle devam etti: "Ve `neden olmasın` dediğimizde Eflatun Eğitim Kurumları ortaya çıktı. Şimdiye kadar her anlamda bizi besleyen bu topraklara, bu coğrafyaya dünya standartlarında bir eğitim öğretim kurumu kazandırarak vefamızı gösterdik. Yapmak konuşmaktan daha etkili bir dildir. Eleştirmek yerine en güzelini, en idealini yaparak insanımıza ve insanlığa hizmet etmek istedik. Hedefimiz; en az bir yabancı dili iyi derecede konuşan, teknolojiyi kullanan ve yönlendiren, sanata değer veren ve en önemlisi sadece bilgili değil, insani ve ahlaki olarak da zengin ve donanımlı bireyler yetiştirmektir. Dünya standartlarındaki özelikleriyle, sosyal alanları ve eğitici donanımlarıyla ve en önemlisi uygulayacağımız özgün eğitim konseptiyle biz bir ışık yaktık. Sizleri de bu ışığı parlatmaya davet ediyoruz."
M. Salih Keskin - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir