• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Diyarbakır'da parklar rant kapsı mı?
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


DİYARBAKIR  - Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin son zamanlarda gündemden düşürülen baz istasyonlarını parklara taşıma çabaları alttan alta buralarda bir rantın döndüğüne yönelik şüpheleri gündeme getirdi.

Hatırlanacağı üzere, Diyarbakır şehir merkezindeki baz istasyonlarının çatılardan ve minarelerden sonra Büyükşehir Belediyesi'nin izni ile kavşaklara, yol kenarlarına 'saat kulesi ve totem şeklinde kamuflajlı olarak kurulmasına yönelik yapılan haberler sonrası Mimarlar Odası başta olmak üzere bir çok STK tepki göstermiş ve olayı kınamışlardı.

Aradan geçen zamana rağmen bu tepkilere aldırış etmeyen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi toplumun adeta hayatıyla oynarcasına baz istasyonlarını sosyal yaşam alanı olan ve halkın dinlenmek için kullandığı parklara taşıdı.

Birçok kent ve ilçede sağlığa zararlı olduğu gerekçesiyle halkın tepkisini çeken GSM baz istasyonlarının Diyarbakır şehir merkezinde, özellikle çocukların oynadığı alanlara yakın ve park alanları içerisine yapılmasına tepki gösteren vatandaşlar belediyenin bu tavrıyla kendilerinin hayatıyla oynadığını söylediler.

Parklar içerisinde adeta halkan gizlercesine tepelerine projektörler takılarak aydınlatma direği görünümü verilen baz istasyonlarının kurulduğu alanların, belediye tarafından döviz üzerinden GSM firmalarına kiralandığı iddia edildi.

Yönetmeliğe göre baz istasyonlarının hastane yanı, çocuk bahçesi gibi yerlerde kurulması yasaklanmış ve bunların denetlenmeleri işinin ise Yeni Büyükşehir Belediyesi Yasası ile belediye tarafından yapılması gerekiyor. (Fikret Özkan  - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir