• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Amerika`da Güvenlik Sıkandalı...
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Obama ile birlikte askeri bilgilendirme toplantısına katılan isimlerin basına verildiği listede, yanlışlıkla CIA`in Afganistan sorumlusu deşifre edildi. Güvenlik gerekçesi ile gizli tutulan bu isimden dünya basını haberdar olmuş oldu. Listede "İstasyon Şefi" unvanı ile verilen isim; dış ülke temsilciliklerinde CIA`in en yetkili görevlisi için kullanılıyor.

Hatasını fark eden yetkililer ikinci bir liste göndererek ilkinin dikkate alınmaması istendi. Ancak 15 kişilik birinci liste gazetecilere elektronik posta ile gönderilmişti. Beyaz Saray`ın havuz raporu listesine kayıtlı 6 bin kullanıcı da böylece bu detayı öğrenmiş oldu.


ABD BASINI İSİM VERMEDİ
Amerikan basını, yetkililerin isteği üzerine haberlerinde CIA`in Afganistan sorumlusunun adına yer vermedi. Bu skandal sonrası CIA`in Afganistan sorumlusunun görevden alınıp alınmayacağı ise bilinmiyor. Ancak yüzlerce Amerikan ajanının görev yaptığı Afganistan`da deşifre olan CIA yetkilisi sonrası gizli görevlerin tehlikeye gireceği belirtiliyor. Geçen yıllarda buna benzer hadisenin yaşandığı Pakistan`da, istasyon sorumlusu ölüm tehditleri almıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir