• DOLAR 32.57
  • EURO 35.009
  • ALTIN 2423.18
  • ...
İslam Alimlerinden Sisi`ye Boykot Çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL - Fas’tan Sudan’a, Balkanlardan Endonezya’ya, Türkiye’den Eritre’ye olmak üzere İslam dünyasının önde gelen 201 alim ve düşünürü, Mısır’daki darbeyi kabullenmenin ve cumhurbaşkanlığı seçiminde oy kullanarak destek vermenin şer’an haram olduğuna dair bir fetva yayınladı.

İstanbul`da "İslam Ümmeti Fetvaları Koordinasyon Komitesi"nin düzenlediği basın toplantısında, Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Kardavi`nin de arasında bulunduğu İslam dünyasından 201 alimin imzasını taşıyan "Darbeyi Tanımanın ve Ortak Olmanın Haramlığı" adı altında bir deklarasyon yayımlandı.

Fetvaya imza atan 201 âlimden ismi öne çıkan birkaçı şöyle; Fas’tan Ahmet El-Reysuni, Suriye’den Ahmet Said Hava ve Ali Karadaği, Mısır’dan Yusuf Karadavi ve İslam El-Ğamri, Kuveyt’ten Salim El-Kahtani ve Nebil Avadi, Filistin’den Nevaf Tekruri, Moritanya’dan Muhammed El-Hasan Eldedu Eş-Şankiti...

Fetva bildirisinde, "Hz. Osman, kendisini azletmek istediklerinde ne dedi: `Allah`ın bana giydirdiği bir gömleği asla sırtımdan çıkarmam.` Askeri darbeyle görevden alınan Muhammed Mursi, halkın demokratik yollarla seçtiği meşru cumhurbaşkanıdır. Mısır halkına `şer`an haram` olan seçimleri boykot etmesi, İslam dünyasına da Mısırlı kardeşlerinin yanında durması çağrısında bulunuyoruz" denildi.

Fetvada, darbeci Sisi’nin meşru bir idareye karşı gelerek baği (isyancı) olduğu, dolayısıyla Sisi’nin her türlü kararının ve icraatının batıl olduğu ifade edildi. Son olarak fetvada Mısır halkının ve onurlu devlet görevlilerinin Sisi’nin her türlü icraatına karşı gelmelerinin milli ve İslami bir görev olduğu çağrısında bulunuldu. (Enes Durmaz / İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir