• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Umut Der Suriyeli ailelere umut oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

GAZİANTEP - Gaziantep Muhtaçlarla Yardımlaşma Derneği (Umut Der) yardımlarına ara vermeden devam ediyor. Aylık yardımlarının yanı sıra Suriyeli sığınmacı ailelere yardımlarını ara vermeden devam eden Umut Der, 445 Suriyeli sığınmacı ailenin yüzünü güldürdü.

Düzenli olarak yaptıkları yardımların yanında Mayıs ayı içerisinde Suriyeli mültecilere yapılan yardım çalışmalarına değinen Umut Der Başkanı Ahmet Kurt, "Suriye’de çıkan iç savaş nedeniyle en fazla göç alan illerden biri Gaziantep’tir. Özellikle son 3-4 aydır savaştan dolayı Suriyeli sığınmacılar akın akın hicret edip Gaziantep ilimize yerleşiyor. Gözlemlediğimiz ve kendileriyle konuştuğumuz kadarıyla mültecilerin artık başka çaresi olmayıp mecburiyetten ya canını ya da namusunu korumak için kaçıp ülkemize sığınmışlar. Biz Gaziantep Umut Der olarak şehrimize sığınan Suriyeli kardeşlerimize geldikleri gibi anında bir nebze de olsa dertlerine derman, onlara bir umut olmak için yardım elimizi uzattık." ifadelerini kullandı.

Daha önce de aynı ailelere, ihtiyaçları doğrultusunda giyim ve gıda yardımında bulunduklarını ifade eden Kurt, bu ailelere aylık yardım faaliyetlerini sürdürmeye devam edeceklerini söyledi.

Hayırseverlerin verdikleri yardımları bekletmeden Suriyeli mağdur, muhtaç ailelere ulaştırarak köprü görevini gördüklerini ifade eden Kurt, "Bu yardımlarımızı bizzat yerine ulaştırarak onların dertlerine ortak olduk. Onların göz sevinci ve yüzlerindeki tebessüm olduk. Bizleri bu hayırlı çalışmada yaptıkları yardımlarla aracı kılarak, muhtaç ailelere yardımın ulaşmasını sağlayan Gaziantep’in duyarlı hayırseverlerine çok teşekkür ediyor ve rabbim verdiklerine bol bol rızıklar ihsan etsin." dedi.   (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir