• DOLAR 32.598
  • EURO 34.823
  • ALTIN 2412.538
  • ...
Batman'da ilaç ve reçete yolsuzluğu iddiası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Batman’da ilaç ve reçete yolsuzluğu tekrar gündeme geldi. Kentte bazı hastanelerde ve eczanelerde ilaç ve reçete yolsuzluğu yapıldığı iddia edildi.

Batman’da daha önce ilaç ve reçete vurgunları yüzünden çok sayıda eczane kapatılıp, onlarca kişi ceza almıştı. En son 2013 yılında yönetmeliklere aykırı çalıştıkları tespit edilen 6 eczane kapatılmıştı.

Bazı hastanelerde görevlilerin ve doktorların işbirliğiyle bazı şahısların adına çok sayıda reçeteye ilaç yazdırıldığı iddia edildi. Kimi hastane personelinin  doktorlardan habersiz bir şekilde bazı eczaneler ile anlaştığı ve doktorların şifrelerini kullanarak reçete yazdırdıkları öne sürüldü.

İlaç ve reçete yolsuzluğu iddiaları ile ilgili olarak görüştüğümüz  İl Sağlık Müdürü Dr. İhsan Bodakçi, kendilerine yolsuzlukla ilgili herhangi bir bilginin gelmediğini ve konu ile ilgili en ufak bir bilgiyi dahi kesinlikle değerlendirdiklerini söyledi. Bodakçi, kendilerine bir bilgi geldiği takdirde konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Reçete ve ilaç yolsuzluğu ile ilgili ise yetkililer, vatandaşlara uyarıda bulunarak kendi adlarına ilaç yazdırıldığı şüphesine girenlerin derhal suç duyurusunda bulunmasını istedi.

Reçete yolsuzluğu yapan bir hastane personelinin  ifadeye çağrıldığı iddia edildi.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir