• DOLAR 32.464
  • EURO 34.815
  • ALTIN 2438.44
  • ...
Aileler, Yetkililerin Sessizliğine Tepkili - Video
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Çocukları piknik bahanesiyle Lice`ye götürülerek PKK`ye teslim edilen aileler BDP`li ve AK PARTİ’li yetkililerin olaylar karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi. Aileler, dağa kaçırılan çocuklarının bir an evvel kendilerine teslim edilmesini istedi.

BDP` lilerin kaçırılan çocuklarından haberdar olduğunu söyleyen aileler BDP`li yetkililerin sessizliğine adeta isyan ediyor. 8 Nisan`da PKK tarafından kaçırılarak dağa götürülen S.U.`nun ablası S. U. kız kardeşinin götürülmesinde BDP` lilerin rolü olduğunu ve BDP yetkililerinin olay karşısında takındığı tavra adeta isyan etti.

"Kendi çocukları Amerika`da okuyor"
Kız kardeşini götürenlerin Kürt halkına hizmet etmediğini söyleyen S.U. “ BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı`na sesleniyorum: Sizin çocuğun nasıl senin dizininin dibindeyse benimki de dizimin dibinde olsun. Selahattin Demirtaş gelsin, konuşsun. Kendi çocuğu nerde? Dizinin dibinde. Yeter artık. `Halkım için mücadele edeceğim` diyorlar. Ben de onun halkıyım. Tabii kendi çocukları Amerika`da okuyor. Benim kız kardeşim nerde? Dağ başında? Gelip derdime derman olsunlar. `Kızım ne derdin var?` diye sorsunlar. Ben 40 gündür bunun acısını çekiyorum. Benim kız kardeşimi bana getirsinler. Böyle susarak neyi halledecekler?” diyerek bacısının kaçırılmasına adeta isyan etti.

“Torunumu bana geri verin”
Günlerdir belediyenin önünde oturma eylemi yaptıkları halde kimsenin kendilerini sormadığını dile getiren Ali Karaşin`in ninesi ise torununun kendisine teslim edilmesini istedi.

Karaşin, " Torunumun babası 3 yıldır felç olmuş ve kendi bakımını bile yapacak durumda değil. Günlerdir buradayız şuradan (belediye binasını işaret ederek) gelip de bizi soran olmadı. Derdimizi dinleyen olmadı. Bizde mi camları taşlayalım?  Çıkıp kendimizi aşağı mı atalım? Benim evladımı bana geri getirin. Başka bir şey istemiyorum. Allah bunu bize reva görenlere bunun hesabını sorsun." diyerek tepkisini dile getirdi.

Ailelerin tepkileri esnasında PKK tarafından alıkonulan çocukların aileleri ile beraber milletvekillerinin de ağladığı gözden kaçmadı.

( Fikret Özkan / Hamza Adiyaman  - İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir