• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Eronat: Evlat acısı hiçbir şeye benzemez
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYABAKIR – Pikniğe götürme bahanesiyle 23 Nisan’da çocukların PKK tarafından kaçırılmasına tepkiler giderek artıyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde oturma eylemi yapan aileleri ziyaret eden AK Parti (AK Parti) Diyarbakır milletvekili Oya Eronat, hiç bir annenin çocuğu dağa gittiği için mutlu olmadığını söyledi.

“Evlat acısı hiçbir şeye benzemez”

 Evlat acısının hiçbir şeye benzemediğinin altını çizen Eronat, “Bu, malumun ilanı oldu. İnsanlar bugüne kadar ürküyordu. Şimdiye kadar sanki çocuğu dağa giden tüm anneler mutluymuş gibi bir imaj veriliyordu. Ama hiçbir anne, hiçbir baba çocuğunun dağa kaçmasını istemez. Bunu defalarca dile getirmeye çalıştık. Evlat kaybı çok ağır, çünkü sürekli kötü haber alacağım diye huzursuz oluyorsunuz.” dedi.

“Zulmün bu kadarı da fazla”

Çözüm süreci ile annelerin ağlamamasını istediklerini söyleyen Eronat, “Biz, 18 yaşından küçükleri çocuk kabul ediyoruz. Onlar, 50 yaşında bile olsalar annelerinin gözünde çocukturlar. Çözüm süreci dedik ama zulmün bu kadarı da fazla. Çözüm süreciyle anneler ağlamasın dedik ama annelerimiz hâlâ ağlamaya devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

HDP milletvekili Nursel Aydoğan’ın acılı bir aileye, ‘Çocuklarınız dağa çıktığı için övünün.’ sözüne tepki gösteren Eronat, “Senin kızın var. O zaman sen kızını dağa çıkar. Kendi çocukları için titriyorlar ama başkalarının dağa gitmesini teşvik ediyorlar. İnşallah bu kaçırmaların sonu gelecektir.” diye konuştu.

Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat’ın  üniversiteye hazırlık yapan 17 yaşındaki oğlu, 2008 yılında PKK tarafından Diyarbakır’da  bir dershanenin öğrencilerini hedef alan bombalı saldırıda katledilmişti.(Hamza Adiyaman/Fikret Özkan – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir