• DOLAR 34.215
  • EURO 37.549
  • ALTIN 2878.232
  • ...
Davutoğlu Ağrı'da halka hitap etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AĞRI – Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu 1 Haziran günü tekrarlanacak Yerel Seçimler çerçevesinde Ağrı’ya bir ziyaret gerçekleştirdi. Helikopter ile Ağrı’ya gelen Bakan Davutoğlu Hz. Ömer Çarşısında bulunan AK Parti Seçim Bürosu önünde gerçekleştirilen mitingde halka hitap etti.

Bakan Davutoğlu Ağrılıların Miraç Kandilini tebrik ederek başladığı konuşmasında, 1 Haziran günü yapılacak yerel seçimde kullanılacak olan oyun önemli olduğunu ifade etti. Bakan Davutoğlu, kullanılacak oyların Cumhurbaşkanlığı seçimlerine oradan da 2015 yılında yapılacak olan Genel Seçimlerin köşe taşlarından biri olduğunu söyledi.

30 Mart’ta yapılan seçimlerde AK Parti’nin oylarının düşeceğini ve Hükümet’in düşürüleceğini umut edenlerin olduğunu kaydeden Bakan Davutoğlu, büyük provokasyonların gerçekleştirildiğini kaydetti. Bakan Davutoğlu, “ Gezi olayları ile provokasyon gerçekleştirildi. Provokasyondan başarılı  olamayınca 17 Aralık’ta yeni bir operasyon başlattılar.  Ve dışarıdan içerden büyük kumpaslar meydana getirmeye çalıştılar. Bu operasyonların birkaç sebebi vardı. Bir tanesi 2013 yılında kardeş kavgasının son bulması için çözüm süreci başlatıldı. Birileri işte bu süreci durdurmaya çalıştılar. Başörtülü bacılarımız üniversitelere alınmaz iken, geçen yıl Ekim ayında TBMM kapıları başörtülülere açıldı. Ve kimse de dışarı dışarı diye tempo tutamadı. “ dedi.

Bakan Davutoğlu, 1 Haziran günü Ağrı’da tekrarlanacak seçimlerin 30 Mart günü yapılacak olan seçimleri taçlandıracağını ifade etti. Bakan Davutoğlu yaptığı konuşmanın ardından önce AK Parti seçim irtibat bürosuna geçti. Seçim irtibat bürosundan çıkan Davutoğlu’nun etrafını halk sardı. Ağrılılar isteklerini Davutoğlu’na iletirken, Ağrı 100. Yıl Mahallesi’nde aracı kundaklanan vatandaşlar faillerin bulunmasını istediler.

Dışişleri Balanı Ahmet Davutoğlu Valiliğe doğru hareket ettiği sırada yol güzergahında duran BDP’liler tarafından yuhalandı.

Bakan Davutoğlu Ağrı Valiliği ziyaretinden sonra havayolu ile Ankara’ya geçecek. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir