• DOLAR 32.564
  • EURO 34.954
  • ALTIN 2444.413
  • ...
2014 Kutlu doğum siyer sınavı bugün yapılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Her yıl Türkiye genelinin birçok merkezinde Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında yapılan ve on binlerce Peygamber aşığının katıldığı umre ödüllü siyer sınavı bugün yapılacak.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenecek olan sınav 10.00 -12.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Sınava girecek bayan katılımcılar için ayrı, erkek katılımcılar içinde ayrı mekân tahsisi yapılan sınavda büyükler kategorisi için 100, küçükler kategorisi için ise toplam 80 adet soru sorulacak.

32 il, 58 ilçede yapılacak sınav Kutlu Doğum Siyer Sınavı,15 yaş ve üstü ile 14 yaş ve altı olmak üzere iki kategoride düzenlenecek.

1. kategori sınav soruları, İdris Şimşek’in “İki Çarpı İki=Dört Peygamber Efendimizin (sav) Örnek Hayatı” kitabı (Dua Yayıncılık); 2. kategori sınav soruları Muhammed Emin Yıldırım Hoca’nın “Peygamberimiz(sav)’i Sahabe Gibi Sevmek” kitabı(Siyer Yayınları) esas alınarak hazırlanacak.

1. kategoride yer alan sorular, beş şıklı çoktan seçmeli test olup dört yanlış bir doğruyu götürecek. 2. kategoride yer alan sorular ise dört şıklı çoktan seçmeli test olup üç yanlış bir doğruyu götürecek.

Sınav soruları platform yetkilileri tarafından saat 20.30’da Rehber TV’de canlı olarak cevaplandırılacak.

Sınavın ödülleri
15 yaş ve üstü katılımcıların yarışacağı 1. kategoride Türkiye geneli ilk 44’te giren katılımcılar “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecek.

14 yaş ve altı katılımcıların yarışacağı 2. kategoride ise ödül, Türkiye geneli ilk 3’e giren katılımcılar bir velisiyle beraber “Umre Ödülü” ile ödüllendirilecek.

Her il koordinatörlüğü kendi il sınırları içerisinde dereceye giren ilk üç katılımcıyı ayrıca ödüllendirecek. Ayrıca her ilçe sınav merkezi de ilçe sınırları kapsamında dereceye giren ilk üç katılımcıyı çeşitli hediyelerle ödüllendirecek.

Sınav sonucunda 1. kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gidemedikleri takdirde yakınlarından sadece anne, baba, eş veya kardeşlerinden birini yerine gönderebilecek.

2. kategoride dereceye girenler, kendileri umreye gidemedikleri takdirde birinci derece yakınlarından sadece anne, baba ve kardeşlerinden birini yerine gönderebilecekler. (Yani ödül 15 yaş altı katılımcı ve velisi iken bu durumda ödül sadece onun yerine giden tek kişi olacak.)

2013`te düzenlenen Kutlu Doğum Siyer Sınavı’nda dereceye girip umre ödülü kazananlar bu yıl dereceye girseler bile bu haktan yararlanamayacak.  (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir