• DOLAR 34.21
  • EURO 37.554
  • ALTIN 2886.896
  • ...
Barolar PKK Saldırılarını Görmedi!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları; Soma`da meslektaşlarına yönelik yapılan engellemeler ve Suriye sınırında sivil insanları hedef alan saldırılarla ilgili yazılı bir basın açıklaması yaptı. Baroların Lice`de PKK`liler tarafından zorla kaçırılmaya çalışılırken yaralanan HÜDA PAR üyesi ve ailesine yönelik silahlı saldırıya hiç değinmemesi ise dikkat çekti.

Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları, Soma`da incelemelerde bulunan meslektaşlarına yapılan saldırıları kınadı. 15 ilin baroları adına yapılan açıklamada; “Yapılan bu saldırı, Soma’da gerçekleşen işçi katliamının gerçek yüzünü ortaya çıkarmaya ve işçi ailelerine her koşulda destek olmaya çalışan meslektaşlarımızı engellemeye ve katliamın üstünü örtmeye yönelik bir saldırıdır." denildi.

 Saldırılar ile ilgili yasal işlem başlatılması çağrısında bulunan barolar, Suriye sınırında yaşanan olaylara değinerek, "İnsanın en temel hakkı olan yaşam hakkının bir kez daha ihlal edildiğini görüyoruz. Şırnak Cizre’de, sınırı geçmeye çalışan Rojavalı bir ailenin üzerine Türkiye tarafından askerlerce ateş açılması sonucu 28 yaşındaki Saada Darwich isimli iki çocuk annesi bir kadın, çocuklarının gözleri önünde vurularak öldürüldü.  Rojava’nın Dirbesiye kentinden Kızıltepe-Şenyurt’ta geçmeye çalışan 14 yaşındaki Ali Özdemir isimli bir çocuk ise yine Türkiye tarafından açılan ateş sonucu ağır yaralanarak her iki gözünü kaybetmiştir." denildi.

Öte yandan; insanın en temel hakkı olan yaşam hakkına dikkat çeken Doğu ve Güneydoğu Bölge Barolarının, Lice`de HÜDA PAR üyesi Mikail Ayık`ın kaçırılmaya çalışılması sırasında yaralanan aileye hiç değinmemesi ise dikkat çekti. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir