• DOLAR 34.278
  • EURO 37.652
  • ALTIN 2912.485
  • ...
Çocukları Kaçırılan Ailelerin Eylemi Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR  - Çocuklarının terör örgütünce kaçırıldığını iddia eden ailelerin, oturma eylemi devam ediyor.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi`nin önündeki oturma eylemine elinde çocuğunun fotoğrafıyla gelen Yüksel Karaşin, 17 yaşındaki oğlu Ali Karaşin`in 23 Nisan`da "pikniğe gidiyorum" diyerek evden ayrıldığını ve geri dönmediğini ifade ederek, ailelere destek verdi. Eylem yapan aile sayısı 4`e yükseldi.

Oğlunun terör örgütü tarafından kaçırıldığını anlatan Karaşin, "Karaciğer hastasıyım. Bir ameliyat geçirdim. Çocuğumu istiyorum. Başbakan ve Cumhurbaşkanından yardım istiyorum" dedi.

Çocuğunun kaybolmasının ardından Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak`la görüşmek istediğini dile getiren Karaşin, kapısında saatlerce beklemesine rağmen kendisiyle görüşemediğini savundu.

Karaşin, "Çaresizim. Oğlumun geri getirilmesini istiyorum. Nasıl götürdülerse öyle de versinler. Yalvarıyorum. Yardım bekliyorum" diye konuştu.

- Arkadaşlarının okula dönmesini istediler

Bu arada, terör örgütünce kaçırıldıkları iddia edilen çocukların okul arkadaşları da ailelere destek vermek için Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önüne geldi.

Ellerinde "arkadaşlarımızı geri istiyoruz", "sıraları boş kaldı, şimdi kim oturacak" yazılı dövizler taşıyan öğrenciler, arkadaşlarının terör örgütüne görülüşüne tepki gösterdi.

Çocuklarının arkadaşlarını gören aileler duygulu anlar yaşadı.

“Kızımı piknik diye dağa kaçırdılar”
PKK militanlarının kızı Halime Gündüz’ü kandırıp dağa kaçırdığını söyleyen anne Safiye Gündüz, “Halime kızım daha 15 yaşındadır. PKK’lılar kızımı pikniğe diye dağa kaçırdılar. O kadar diyorlar eşitlik eğer eşitlik var ise üç tane çocuğu eve gönderip diğer iki tanesini niye göndermiyorlar. Kızımı kandırıp dağa kaçırdılar. Kızımın arkadaşları gelip bana dediler; ‘Okulda militanlar gelip kızına demişler hadi dağa gidelim:’ Kızım da onlara, ‘Biz dağa gidersek annem babam ne olacak?’ demiş. Arkadaşları da kızıma, ‘Biz zaten annemiz babamız için dağa çıkıyoruz’ demişler. Hata dediler ki ‘Halime o militanları görünce rengi değişti ve Halime ağlamaya başladı. Halime ağladıktan sonra onu götürüp ikna edip kandırmışlar.” dedi.

“Biz çocuklarımızın dağa gidip PKK’ye Katılmasını istemiyoruz”
Safiye Gündüz, kızının kandırılıp dağa kaçırılmasından sonra BDP Diyarbakır İl Teşkilatına ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesine gittiklerini ama herhangi bir yetkilinin kendileri ile ilgilenmediğini hatta bazılarının kendilerine, “’Bizim çocuklarımız da dağdadırlar biz sesimizi çıkartmıyoruz, sizde sesiniz çıkartmayın” dediğini belirterek vurdumduymazlığa tepki gösterdi.

Anne Safiye Gündüz daha sonra, “Biz belediyeye her gittiğimizde sıkıntılarımızı bile dinlemeyip bizimle ilgilenmeyip bize,’ tamam tamam’ deyip bizi oyalıyorlar.” Diyerek çocuklarının PKK’nin yanına dağa çıkartılmasını istemediklerini söyledi.

Herkesin ellerini vicdanlarına koyup dağdaki çocuklarının serbest bırakılmasını isteyen Anne Gündüz, “Başbakan, Cumhurbaşkanı, Türkiye ve dünyadaki bütün yetkililere sesleniyorum Allah aşkına, Peygamber aşkına çocuklarımızı geri göndersinler. Biz her gün ölüyoruz 23 Nisan’dan beridir çocuklarımızı görmüyoruz ellerini vicdanlarına koysunlar ve çocuklarımızı bize geri göndersinler.” ifadelerini kullandı.

“Bayan militanlar tarafından oğlumu dağa götürdüler”
15 yaşındaki çocuğunun piknik bahanesiyle 23 Nisan’da bayan militanlar tarafından çocuğunun kandırılıp dağa götürüldüğünü ifade eden Fırat Aydın Enesin Annesi Filiz Eren ise, “ Benim çocuğum daha 15 yaşında ve lise 2. Sınıfa gidiyor. Oğlumu 23 Nisan’da piknik bahanesiyle Lice’ye götürüp orada bayan militanlar tarafından dağa götürdüler. Bizim çocuklarımız gelene kadar eylemimize devam edeceğiz. Dağa çıkarılan bütün çocukların ailelerini bize destek vermelerini bekliyoruz. 15 yaşındaki çocukların yerleri dağ değil annelerinin yanıdır.” dedi. (Ali Adiyaman / Hasan Önalan - İLKHA)

AA/İLKHA

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir