• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
'Çevre ve Batman' konulu resim yarışması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Valiliği, Batman Belediyesi, KESK, Kent Konseyi ve Batman Çevre Gönüllüleri derneğinin ortaklaşa düzenlediği  “Çevre ve Batman” Konulu Fotoğraf Yarışması Şartnamesi Batman Belediyesi Resmi internet sitesinde açıklandı. Yarışmaya katılmak isteyen yarışmacıların aşağıda belirtilen koşulları dikkate alması gerektiği belirtildi.

Yarışmanın amacının “Fotoğrafın” toplumsal iletişimdeki görsel gücünden yararlanarak çevre duyarlılığı konusunda düşündürücü, tespit edici görüntüleri etki yaratarak toplumla paylaşmak olduğu ifade edildi.

Yarışmaya katılım koşulları ise şu şekilde sıralandı:

-Yarışmaya, seçici kurul üyeleri ve 1.derece yakınları dışında tüm amatör ve profesyonel fotoğraf meraklıları ve fotoğraf sanatçıları katılabilir.

-Yarışmanın konusu “Çevre ve Batman” olduğundan Batman’da çekilen fotoğraf olmalıdır.

-Yarışmaya katılan eserlerin herhangi bir yarışmada ödül almamış olması gerekmektedir.

-Fotoğraflar siyah-beyaz veya renkli olabilir.

-Her yarışmacı yarışmaya en fazla 4 eser ile katılabilir.

-Yarışmaya katılan eserler, hem CD hem de basılı olarak gönderilmelidir. CD kayıtları en az 300 DPI çözünürlükte, JPEG veya TIFF formatında olmalıdır. Basılı gönderilecek eserlerin kısa kenarı 18 cm den az, uzun kenarı 40 cm den uzun olmamalı, fotoğraf kağıdına basılmalı, paspartusuz olmalıdır.Her hangi bir zemine yapıştırılmamalıdır.

-Baskılarda, gönderilen fotoğrafın arka yüzüne sağ alt köşesine 5 rakamdan oluşan(örn: 12345) birden fazla eser ile katılıyorsa rumuz ve sıra numarası (örn:12345-1 ) eserin adı ve fotoğrafın çekildiği yer yazılmalıdır. Aynı şekilde CD’ye kaydedilen eserlere de aynı bilgiler yazılacaktır.

-Yarışmacıları, her fotoğrafa bir isim ve fotoğrafla ilgili izlenimlerini eklemeleri önerilir.

-Katılım formu eksiksiz doldurulduktan sonra CD ve basılı fotoğraflar ile birlikte bir zarfa yerleştirilerek, zarfın üzerine “Çevre ve Batman”  “Fotoğraf Yarışması” yazısı ile 5 basamaklı rumuzlar yazılmalıdır ve katılım zarfları 30 Mayıs 2014 tarihine kadar Batman Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne teslim edilmelidir.

Yarışmaya katılan eserlerin iade edilmeyeceği belirtilen açıklamada, “Tüm eserler Batman Belediyesi arşivinde kalacaktır. Batman Belediyesi hazırlayacağı Ajanda, Takvim, Afiş, Poster, Albüm, Katalog ve benzeri görsel tanıtımlarda kendi WEB Sitesinde, eserlerden dilediğini katılımcının Adı ve Soyadını yazarak tanıtım amaçlı olarak kullanabilecek ve kullanım haklarına sahip olacaktır.” denildi.

Yarışmada ödül olarak SLR fotoğraf makinesinin verileceği bildirildi. (M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir