• DOLAR 32.553
  • EURO 34.963
  • ALTIN 2444.305
  • ...
Gülnar`da kayık faciası: 4 ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin`in Gülnar ilçesine bağlı Gezende köyündeki baraj gölünde içinde bulundukları kayığın alabora olması sonucu aynı aileden 4 kişi boğularak hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre; Karaman`ın Ermenek ilçesine bağlı Evsin köyü Avcılar Mahallesinde oturan ve çiftçilikle geçimlerini sağlayan Arif (39) ve Emine Başaran (47) çifti, 11 yaşlarındaki ikiz kızları Nuray ve Meryem Başaran ile birlikte, kendilerine ait kayıkla odun toplamak üzere Gülnar`a bağlı Gezende köyü tarafında geçti. Topladıkları odunu yükledikleri kayıkla evlerine dönmek isteyen aile, baraj gölü kıyısına yaklaştıkları sırada kayığın alabora olması sonucu suya düştü.

Kayığın battığını gören baraj görevlileri durumu jandarmaya bildirdi. Yardıma giden görevliler, aileden anne Emine Başaran`ın cesedini sudan çıkardı. Emine Başaran’ın cesedi Ermenek Devlet Hastanesine kaldırıldı. Kaybolan baba Arif ve ikiz kızları Nuray ve Meryem Başaran`ın da aranmasına başlandı.

Faciaya tınıklık eden Emine Karakuş, "Olayı canlı canlı gördüm, olay yerinde can veren Emine ve Nuray’ın imdat diye bağırmalarını duydum." dedi.

Emine Başaranın cenazesi akşam saatlerinde evlerine getirildi. Cenaze yarın sabah saatlerinde Avcılar mahalle mezarlığına defnedilecek.

Olay yerinde incelemelerde bulunan Karaman Vali Yardımcıları Mehmet Yüce, Yılmaz Şimşek ve Ermenek İlçe Kaymakamlığına vekalet eden Başyayla Kaymakamı Uğur Sezer, aile yakınlarını ziyaret ederek tesellide bulundu.

Kayamakam Sezer, Başaran ailesinden geriye kalan beş evladı Ali Kar, Ayşe Kar, Zeynep Başaran, Süleyman Başaran ve Havva Başaran’a taziye dileklerinde bulundu. Kaymakam Sezer; "Devlet olarak her zaman yanınızdayız. Her türlü istek ve arzularınıza kaymakamlık olarak destek vereceğiz. Cesetlerine ulaşılamayan Arif, Nuray ve Meryem Başaran’ı arama çalışmalarına gece olması münasebetiyle dalgıçlarla yarın devem edilecek. Bundan hiç şüpheniz olmasın." dedi.

Köylülerin, bu tür olayların her zaman olduğunu ve baraj gölünden karşıya gitmek zorunda olduklarını, orada bağ bahçeleri olduğunu söylemeleri üzerine Kaymakam Sezer, buna da bir çözüm bularak köylülerin ihtiyacını karşılayacaklarını ifade etti.

Kaynak: Ajanslar

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir