• DOLAR 32.568
  • EURO 34.961
  • ALTIN 2445.144
  • ...
ÖNDER 17 Bölge Toplantısını Kızıltepe`de yaptı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER), İmam Hatip Okullarının sorunlarını, çözümlerini ve geleceği ile ilgili 17. Koordinasyon Toplantısını Mardin Kızıltepe Özcan Yıldız Anadolu Hatip Lisesi ev sahipliğinde gerçekleştirdi.

Toplantıya, Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Artuklu İlçe Müftüsü Masum Taşçı, Kızıltepe İlçe Müftüsü Mustafa Ali Işık, İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Bahçıvancı, ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Mustafa Şişman, Bölge Koordinatörü Necmeddin Çiçek, Mardin, Batman, Siirt, Şırnak, Hakkâri ve ilçelerden İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneğinin yöneticileri katıldı.

Açılış konuşmasının ardından bir konuşma yapan Mardin Milletvekili Abdürrahim Akdağ, ilk olarak Manisa’nın soma ilçesinde yaşanan maden faciasına değinerek şunları söyledi: "İnşallah mahkemeler işin hukuku boyutuyla, iş müfettişleri iş mevzuatıyla bu konuyu inceleyecekler. Bir ihmal veya kasıt varsa inşallah ortaya çıkacaktır. Hiçbir şey 301 kardeşimizi geri getirmeyecek ama yanlış yapanın yanında kar bırakmamak da bizim insani ve vicdani borcumuzdur.”

Akdağ son olarak, "İmam Hatip mezunlarımızın 17. Bölge toplantısının başta Mardin’imize İmam Hatip camiamıza Ülkemize ve İslam âlemine hayırlar getirmesini niyaz ediyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." dedi.

Mardin Valisi Ahmet Cengiz de, İmam Hatip liselerinin çok önemli roller üstlendiğini ifade ederek "Belki Uzun yıllar bürokratik oligarşinin tutucu tavırları nedeniyle İmam Hatip Liseleri sadece ve sadece Diyanet teşkilatımıza eleman yetiştiren eğitim kurumları olarak kalması düşünülmüş bu hususta tazyikler ve zorlamalar yapılmıştır. Ancak aka aka su mecrasını bulmuş doğal olan noktaya gelmiştir. Zamanla hak adalet yerini buldu. İmam Hatip liseleri, düz liseler yani diğer okullar gibi haklarını elde ettiler. Bu yolda katkısı olan herkese teşekkür ediyoruz. Özellikle 28 Şubat sonrası yaşanan sıkıntılı sürecin aşılmasında emeği geçen hükümetimize başta Başbakanımıza ve Milli Eğitim Bakanlarımıza da yürekten teşekkür ediyoruz." dedi.

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma Komisyonu Başkanı Mustafa Şişman ise, yaptığı konuşmada, 17. bölgede bulunan Siirt, Batman, Şırnak, Hakkâri ve Mardin il ve ilçelerinden katılan mezun dernekler ve okul idarecileriyle birlikte özelde İmam Hatip mezunları ve genelde tüm İmam Hatip öğrencilerinin güncel meselelerini geleceğe dair projeleri masaya yatıracaklarını söyledi.

ÖNDER Genel Başkan Yardımcısı ve Teşkilatlanma komisyonu Başkanı Mustafa Şişman Başkanlığında yapılan birinci oturumda, Bölge Koordinatörlerinin ÖNDER merkezli gençlik çalışmalarının (Öğrenci meclisi, okuma grupları, öğrenci kampları, yarışmalar vs.) koordinasyonunun sağlanması ve İmam-Hatip Ortaokullarına yönelik yapılabilecek çalışmalar konuşuldu.

Verilen öğle arasının ardından geçilen ikinci oturumda ise, Türkiye genelinde dernekleşme çalışmalarında son durum ve ÖNDER’in Koordinatör Dernek ile Koordinatör Derneğin de il ve ilçe dernekleri ile olan bağlantısının sağlanması, Koordinatörlük Sistemine ilişkin genel değerlendirme ve verimliliğin artırılması, 2. ÖNDER Koordinatörler Çalıştayı`nda alınan kararların değerlendirilmesi, İHL ve İHO’ların durumu ile ilgili müzakere ve değerlendirmeler yapıldı.

Toplantı ’da alınan kararların ardından yapılan dualar ile son buldu.  

(Mehmet Aslan - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir