• DOLAR 32.204
  • EURO 35.13
  • ALTIN 2471.313
  • ...
Açlık Grevindeki Esirler: Taleplerimizi Görmezden Geliyorlar
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HABER MRK - İşgal zindanlarında açlık grevi eylemine başlayan idari hapis cezası mahkumu esirler, cezaevleri idaresinin taleplerini görmezden gelmeyi sürdürdüğünü ve kendileriyle hiçbir görüşmede bulunmadığını söyledi.

FİEM’in haberine göre¸ açlık grevindeki esirlerin liderleri dün eylemle ilgili 5`inci bildirilerini yayınladı. Bildiride, eylemin kritik bir aşamada olduğu ve işgal yönetiminin hâlâ esirlerin taleplerini görmezden geldiği, cezaevleri idaresinin açlık grevindeki esirlerle şu ana kadar herhangi bir görüşme yapmadığı ve bunun yerine baskı ve cezalandırma politikasını tercih ettiği kaydedildi.

"Bizler şu anda Yahudilerin Nazilerden çektiğinden daha fazlasını çekiyoruz. Düşman, idari hapis cezalarıyla ömürlerimizi zindanlarda yakıyor." diyen esirler. Filistin halkının kendilerine verdiği destek dolayısıyla mutlu olduklarını fakat desteğin beklenen düzeyde olmadığını söyledi.

Filistinli liderlerden ve gruplardan eylemlerine yeterli destek olmadığı şikayetinde bulunan esirler, bakanlıklara mesaj göndererek üniversitelerde ve orta dereceli okullarda esirlere destek faaliyetleri düzenlenmesini istediklerini bildirdi.

Açlık grevindeki esir liderleri, Filistin Yönetimi`ne bağlı güvenlik birimlerinin esirlere destek gösterilerine yönelik olumsuz tavrını da eleştirdi.(İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir