• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
Batman`da Kürt Demokrasi Platformu açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Türkiye’de yeni kurulacak olan Kürt Demokrasi Platformu Batman Şubesi bugün yapılan bir törenle açıldı.

Bir düğün salonunda yapılan programa Kürt Demokrasi Platformu Başkanı Sertaç Bucak, Türkiye’den, Suriye’den, Irak’tan ve Batman’daki siyasi parti ve STK temsilcileri katıldı

Program bir dakikalık saygı duruşu ve Kürtçe okunan marş ile başladı. Daha sonra program okunan Kur’an-ı Kerim ve Kürtler için okunan bir şiir ile devam etti.

Programın açılış konuşmasını Platformun Genel Başkan Yardımcısı ve Basın Yayın Sorumlusu Yunus Altan yaptı. Daha sonra program Mela Mustafa Barzani’nin hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ile devam etti.

Ardından Demokrasi Platformu Başkanı Sertaç Bucak Kürtçe bir konuşma yaparak, katılımcılara platform hakkında bilgi verdi. Bucak, Soma’da hayatını kaybeden işçiler için Allah’tan rahmet ve ailelerine başsağlığı diledi.

Bucak, “Batmanlı kardeşlerimize bize yaptıkları yardımlar için teşekkür ederiz. Batman’da yapacağımız çalışmalar için halkımızdan destek istiyoruz. Yapacağımız hizmetlerden Batmanlılardan yardım istiyoruz. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Milletimiz bundan sonra Batman’da yalnız değildir. Daha önce illegal olarak kurulan Kürdistan Demokrat Partisi şartların değişmesinden sonra legal olarak faaliyetlerini sürdürecek. Bizim için Kürt düşman yoktur. Fikri, zikri, düşüncesi ne olursa olsun tüm Kürtleri kardeşimiz gibi görüyoruz.” dedi.

Çözüm sürecine de değinen Bucak, “Biz çözüm sürecini sonuna kadar destekliyoruz. Biz Türkiye Hükümetine ve PKK’ya çağrıda bulunuyoruz. Bu çözüm sürecini sürdürün ve devam ettirin. Bir daha sakın buralarda bomba ve silah sesleri olmasın. Bu çözüm sürecini baltalayan kim olursa olsun ne Kürt milleti ne de Türk milleti onları affetmeyecek.” diye konuştu.

(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir