• DOLAR 32.53
  • EURO 34.903
  • ALTIN 2430.531
  • ...
Müftü Akbaba, `Herkes yetimlere sahip çıkmalı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, Himaye-et projesi kapsamına  alınan il merkezindeki onlarca yetim çocuğu buluşturduğu kahvaltıda yaptığı konuşmada, herkesin yetimlere sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Herkes yetimlere sahip çıkmalı

Yetimlere verilen kahvaltı, Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Kahvaltıda açılış konuşmasını Aile Sosyal Politikalar İl Müdürü M. Emin Çakan yaptı. Çakan konuşmasında,  yetimlere yönelik müftülük tarafından yapılan  bu programdan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba da programda yaptığı konuşmada,  Diyanet İşleri Başkanlığı ve İl Müftülüğü olarak, ‘Ulaşılmayan İnsan Kalmasın’ adıyla programlar düzenlediklerini belirterek,  “Yetimlerimize yönelik yapmış olduğumuz bu program, en anlamlı programlardan biridir.” dedi.

Peygamber efendimiz (sav) de bir yetimdi

Akbaba açıklamasında şunlara yer verdi: “Kur’an-ı Kerim’in yüzlerce ayetinde Allah, yetimlerde bahsediyor. Ayeti kerimede ‘Rabbin seni yetim bulup korumadı mı? diye geçen ayetin sonunda da, ‘Yetime gelince onu hakir görme.’ diye buyrularak yetime verilen öneme işaret ediyor yüce yaradan .Yetime ikramda bulunmayanı kınamıştır Cenab-ı Allah. Ümmeti olduğumuz ve yetim olarak büyüyen Efendimiz ise, ‘Kim bir yetimin başını okşarsa, başındaki saçlar adedince günahları dökülür’ buyurarak bizlere müjde vermiştir. Anne ve baba sevgisine en çok yetimlerin ihtiyaç duyuyor. Peygamber Efendimiz bir yetim görünce ona sahip çıkar ve ona babalık yapardı. Çünkü yetimlerin anne ve baba sevgisine ihtiyaçları vardı. Şunu da unutmayalım ki, kimsesizlerin ve yetimlerin sahibi de Allah’tır. Hz. Peygamberi yetim bırakan Allah, onu her türlü tehlikeden de korudu. Bu bakımdan bizler, yetimlerimize sahip çıkmalıyız. Onları destekleyip, sevgimizi göstermeliyiz”

Akbaba konuşmasının sonunda, “Manisa’nın soma ilçesindeki maden faciasında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Geride bıraktıkları yetim çocuklarına kol kanat gerilmesi gerekir. Bu kapsamda  ismini açıklamayan Kahramanmaraşlı bir hayırseverimiz, yetimlere yüzlerce yetim çocuğa ve ailelerine verilmesi için ayakkabı ve giyim yardımında bulundu. Allah hayrının kabul etsin” dedi.

Kahvaltının sonunda, kendilerine böyle bir programı düzenleyen müftülüğe teşekkür eden yetimler, süresi bitecek olan ‘Himaye-Et’ projesinin devam ettirilmesini istediler.     

 (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir