• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Kocaeli Kitap Fuarı başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KOCAELİ - Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 6'ncısı düzenlenen Kocaeli Kitap Fuarı, Uluslararası Fuar Merkezi'nde kapılarını kitapseverlere açtı. Açılışa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın yanı sıra Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, ve çok sayıda yazar ile kitapsever katıldı.

 

“Almasanız da bakın”

Fuarın açılış konuşmasını yapan Onur Konuğu Edebiyatçı yazar Rasim Özdenören, okumanın önemini anlattı. Kitapların çok ayrı yönlerinin olduğunu ifade eden Özdenören, “Bir kitabın kokusu çok farklı bir hazdır. Sanal alemin kitapları aynı keyfi vermiyor. Satın alınan bir kitabın verdiği hazzı sanal alemdeki hiçbir kitap ile değişmem. Bir işportacı tavsiyesi olan ‘Almasanız da bakın’ demeyi ihmal etmek istemiyorum. Çünkü baktınız mı mutlaka bir gün alacaksınız.” dedi

 

“Toplanan kitapları Soma’ya bağışlayalım”

Soma’da yaşamını yitirenlere başsağlığı, yaralılara da acil şifalar dileyen Bakan Fikri Işık, “Burada toplanan kitapları Soma’daki kardeşlerimizin ailelerine bağışlayalım giden canları geri getirmemiz mümkün değil. Bu tip kazaların tekrarlanmaması için nasıl tedbirler almalıyız? Bunun üzerine çalışmalıyız. TÜBİTAK’ta dün yoğun bir çalışma yaptık. İş sağlığı ve güvenliğinde bilim ve teknolojinin daha fazla kullanılması gerektiğini düşünüyoruz. Allah’ın verdiği aklın sistematik yapısının ürünü olan fikirleri ortaya koymalıyız. Üretimde teknolojinin daha fazla kullanılması gerekiyor. İş kazalarının minimize etmek için TÜBİTAK ile çalışma başlattık.” şeklinde konuştu.

 

“Her şey aslında bir kitap”

Hayatı kitap olarak görmek gerektiğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Baktığımız her bir insan başlı başına bir kitap. Her şey bize çok şey anlatıyor. Bugün ülkemizin gereken noktada olmamasının en büyük nedeni okuma ve yazmayı ihmal etmekten kaynaklanıyor. Eğer güçlü bir toplum olacaksak okuyup yazmalıyız. Kitap fuarımızı her yıl daha büyük coşku ve ilgi ile karşılanması bizi mutlu etti. Bu fuarda her renk, her düşünce var. Ön yargısız bir şekilde herkes davet edildi” diye konuştu.

 

Başkan Karaosmanoğlu konuşmaların ardından katılım ve desteklerinden dolayı Bakan Işık’a, Bakan da yazar Özdenören’e plaket takdim etti. Toplu kurdele kesiminin ardından fuarın açılış töreni tamamlandı.  (Medeni Topaloğlu / Enes Çetin - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir