• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
İslam Kardeşliği İçin Pedal Çeviriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS - İstanbul`da yaşayan Ahmet Niyazi`nin amacı Afrika kıtasındaki Müslüman kardeşleriyle bir araya gelmek ve İslam dinin güzelliklerini paylaşmak. İstanbul`da kendisine eşlik edecek yol arkadaşı bulamayan Ahmet Niyazi ilerlemiş yaşına rağmen yalnız başına bisikletle yola çıkmış. İstanbul, Adana istikametinden Van`a oradan da İran`a geçen Niyazi, Tahran`dan vize alamayınca güzergâhını değiştirerek yeniden Türkiye`ye döndü.

Mardin`in Nusaybin ilçesinden Suriye`ye geçmeyi planlayan Niyazi, Ürdün, Mısır, Sudan, Çad, Nijer, Nijerya, Cezayir, Tunus ve Fas`taki Müslüman kardeşleriyle bir araya gelerek dertleşmek istiyor.

Doğudaki illerden bazı gençlerin de kendisiyle yolculuk yapmak istediklerini belirten Niyazi, maddi imkânlar ve vize sorunu nedeniyle bu gençlerin kendisiyle yolculuk edemediklerini dile getirdi.

Afrika`nın farklı ülkelerindeki kardeşleriyle bir araya gelmek istediğini ifade eden Niyazi, amacının İslam kardeşliğinin meyvesi olarak kardeşleriyle tanışma ve İslam`ın güzelliklerini anlatmak olduğunu belirtiyor.

Bitlis-Baykan karayolunda karşılaştığımız Niyazi, gündüzleri bisikletiyle yoluna devam ederken, geceleri ise yanındaki taşıdığı çadırı uygun yere kurarak dinleniyor.

Fırat Han - İLKHA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir