• DOLAR 32.505
  • EURO 34.791
  • ALTIN 2441.532
  • ...
Öğrencilerden resim ve mozaik sergisi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN – Saadet Uçar Anadolu Lisesi öğrencileri, “Kültür Mozağimiz” temalı yaklaşık 4 aydır hazırladıkları resim ve mozaik sergisini açtılar.

 

Batman Park’ta iki gün açık olacak olan resim ve mozaik sergisinin açılışını İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çelik yaptı.

 

Açılışta bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Çelik, öğrencilerin yaptıkları sergiye çok sevindiğini belirterek, “Öğretmen ve öğrencilerimizin üstün düzey performanslarıyla ve estetik duygularının yansımasıyla oluşturulmuş sergiyi açmaktan mutluluk duyuyorum. Tabi bugün bunu açarken özellikle ülkemizin Soma ilçesindeki acıyı da hatırlatmadan geçemeyeceğim. Hayta bazen acı ve mutluluklar iç içe girer. Bizde o acıyı yaşıyor ve orada hayatını kaybedenler için Allah’tan rahmet diliyoruz. Hepimizin başı sağ olsun.” dedi.

 

Açtıkları sergi hakkında bilgi veren okulun resim öğretmeni Nezim Taymur, “Okulumuzun öğrencilerinin hazırladığı kültür mozağimiz isimli resim sergisindeyiz. Öğrencilerimizin 4 ay boyunca hazırlamış olduğu iki gün boyunca sergileyeceğiz. Sergimizde toplam 37 eser var. 12 tanesi mozaik, 25 tanesi de yağlı boya ve tablodur. Amacımız öğrencilerin sanata eğilimlerini, yeteneklerini ortaya çıkarmayı planladık. ‘Benlik taşını biz mozağinde gör’ temalı olduğu için sergimiz grup dinamiğini kazanmayı amaçladık. Bir de sergide siyah örtü kullandık. Amacımı Soma’da hayatını kaybedenlerin acısını paylaşmaktır.” diye konuştu.(M.Fatih Akgül-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir