• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Soma`da Ölü Sayısı 301`e Yükseldi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 12:45 Bakan Yıldız`ın son açıklaması
- 301 işçimiz hayatını kaybetti. Otopsi ve DNA işlemleri devam edecek, işçilerimizi ailelerine teslim etmeye devam edeceğiz.
- Buraya gelerek destek verenlere teşekkür ediyorum.
- 2 içimiz yer altında kurtarma çalışmalarımız devam ediyor.
- Kayıp işçilerle ilgili 12 aile müracaat etti, 10 işçimiz çıkarıldı, 2 işçimiz yeraltındaydı, bu arkadaşları çıkarttıktan sonra arama işlemlerini sonuçlandıracağız. Arkadaşlarımız bir daha baktıkktan sonra arama çalışmalarını kamuoyuna bildireceğiz.
- Müfettişler daha sonra incelemerine devam edecek.
- İster kamu ister özel şirket kimin hatası varsa bedeli ödeyecektir kimsenin şüphesi olmasın.
- Cenazeler teşhis olabilmesine rağmen DNA tespitini beklemek zorundayız, ailelerimiz yeni bir ızdırap yaşamasın.
- İsimler AFAD`ın web sitesinden bütün vatandaşların görülebilek şekilde yayınlanmış olacak.
- Kriz mamasının çalışmaları henüz bitedi defin işlemlerinden sonra çalışmalar devam edecek.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün geceden bu yana yapılan çalışmalarda dün geceden bu yana yapılan çalışmalarda 15 işçinin daha madenden çıkarıldığını söyledi.

"Böylelikle 299 işçiye ulaşıldı" diyen Yıldız, cenazelerden 286`sının ailelerine teslim edildiğini, 13 işçiye ait cenazelerin ise ailelerine teslim edilmek üzere işlemlerin devam ettiğini belirtti.

Çünkü ocak şu anda denetlenmeye muhtaç, hem de kontrole muhtaç, ocağı kendi haline bırakamayız. Şu anda önemli kararlar da vermek durumundayız. İşçi kardeşlerimizi hızlıca çıkartmamız lazım, ancak kamuoyuyla paylaştığımız denetimle alakalı işlemlerin sürdürülmesi lazım. En önemlisi bunların sıhhatli şartlar, herhangi bir kişiyi riske etmeden yapılması gerekiyor. O yüzden arkadaşlarımızla tekrar bir değerlendirme yapacağız, ona göre de uygulamalarına geçeceğiz."

Taner Yıldız saat 01.00 sularında yaptığı son açıklamada ocakta yangın nedeniyle girilemeyen iki bloğa ulaşıldığını ve ölenlerin sayısının 298`e yükseldiğini bildirmişti.
Yıldız, gazetecilere yaptığı açıklamada, madendeki aramanın aralıksız sürdüğünü söyledi.
İşte Yıldız`ın açaklamaları;

``14 İŞÇİMİZ DAHA TESPİT EDİLDİ``
"284 işçimiz hayatını kaybetmişti ve onlar birinin haricinde de ailelerine teslim edilmişti. Arkadaşlarımızın yaptığı son tespitlerde 14 işçimiz daha tespit edildi. 6 işçimizi dışarı çıkarttılar ve Akhisar devlet Hastanesi`nin morguna gönderildiler. En az 2 veya 3 işçimize de ulaşmayı bekliyoruz. Sabaha kadar bu çalışmaların önemli bir bölümünü tamamlamayı planlıyoruz.

``EN AZ 2-3 İŞÇİMİZİN DAHA İÇERİDE OLDUĞUNU TAHMİN EDİYORUZ``
Tespit etmiş olduklarımızla birlikte 298 işçimize ulaştık ancak en az 2-3 işçimizin daha içeride olduğunu tahmin ediyoruz. Ailelerin bize ulaştırdıkları sayı bulun gösteriyor. Şu anda 284+6, 290 işçimiz maden dışına çıkarılmış ve ailelerine teslim edilmek üzere işlemleri tamamlanmış durumda.

``SON ÇIKARILAN İŞÇİLER 1600-1700 METREDE BULUNDU``
Son çıkarılan işçiler 1600-1700 metrede bulundu çıkış mesafesine göre. Birinci blok tamamen bitirilmiş oldu. İkinci blokta aramalar devam ediyor. Dediğim gibi 2 veya 3 tespitten sonra tahminlerimize ulaşmış olacağız. Bütün bu işlemleri bitirdikten sonra maden ocağımız tekrar tamamen aranacak ve aile başvurularıyla karşılaştırılacak.
Vefat eden bütün işçilerimize Allah`tan rahmet, kederli ailelerine de sabrı cemil temenni ediyoruz. Çok ekstra bir şey olmazsa bir sonraki toplantıyı sabah yapacağız.``

Bu haberler de ilginizi çekebilir