• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Yılmaz, “Olayın Ortak Sorumlusu PKK ve Mit’tir”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Hamza Yılmaz / Doğruhaber Özel

PKK`li bir grub dün gece saat 12.00 sıralarında uzun namlulusu silahlarla HÜDA PAR üyesi Mikail A`nın evini bastı. Lice’nin Darakol köyünde meydana gelen olayda PKK’li grup Mikail A.’yı zorla götürmek istedi. Mikail A. PKK’li militanlara direnince militanlar Mikail A.’ya uzun namlulu silahlarla ateş etti.


Açılan ateş sonucu olay yerinde bulunan şahsın evli olan kızı isabet eden iki kurşunla yaralanırken, şahsın ağabeyi Ali A. ise ayaklarına isabet eden kurşunlardan dolayı ağır yaralandıkları öğrenildi. Mikail A. ise başını bir kurşunun sıyırması sonucu hafif yaralandığı belirtildi.


Olayın ardından bugün Hüda Par Genel Başkan yardımcısı M. Hüseyin Yılmaz, twitter’da olayı kınayan bir twit paylaştı. “Mit ve pkk bu saldırıların ortak sorumlusudur” diyen Yılmaz, ayrıca parti olarak çözüm sürecine verdikelri desteği yeniden gözden geçirebileceklerini yazdı.

İşte Hüseyin Yılmazın paylaştığı o twitler:


“Dün gece ihanet çetesi pkk tarafından üyelerimize yönelik alçakça bir silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırıyı ve pyy’yi kınıyorum.
Duyarlı her kişiyi ve kesimi saldırıyı kınamaya ve ciddi tepki vermeye davet ediyorum. Kürt halkının iç barışı için bu tepkiler önemlidir.
Çözüm süreciyle beraber Partimize, üyelerimize ve sivil halka yönelik saldırılar bilinçli olarak arttırılmıştır.
Artan saldırılar karşısında Çözüm sürecine olan desteğimizi yeniden gözden geçirmemiz gerekecek. Hiçbir projeye mutlak desteğimiz yoktur.
Mit ve pkk bu saldırıların ortak sorumlusudur. Bir an önce saldırganlar bulunmalı ve saldırılar son bulmalıdır.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir