• DOLAR 32.604
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2425.274
  • ...
 Turgut: Sözün Bittiği Yerdeyiz!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Dün gece saat 24.00 sıralarında Diyarbakır Lice ilçesi Darakol köyüne baskın yaparak HÜDA PAR üyesi Mikail Ayık`ı götürmek isteyen PKK`lilere ilk tepki HÜDA PAR yöneticilerinde geldi.

Saldırıya uğrayan Mikail Ayık, Ağabeyi Ali Ayık ve Mikail Ayık`ın evli ve bir çocuk annesi kızı Nesrin Ayık`ı hastanede ziyaret eden Vedat Turgut ve HÜDA PAR heyeti, yaşananların bölge halkının çözüm süreci olarak adlandırılan sürece kurban edilmesi olayı olduğunu söyledi.

"Saldırı ,insanlık dışı"
Müslümanlar olarak Manisa’nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasının acılarını yaşadıkları bir dönemde PKK`nin bölgenin Müslüman halkına saldırmasını insanlık dışı olarak niteleyen Turgut, "Bu faciadan dolayı Türkiye 3 gün yasta. Bizim bu yaslı günümüzde gece saat 24.00 sıralarında 10 – 15 kişilik, ellerinde otomatik silahların olduğu PKK`li bir grup Lice`nin Kıyı (Darakol) köyüne geliyorlar. Burada bulunan Hüda Par gönüllülerinden Mikail Ayık ve Ali Ayık`ı zorla götürmeye çalışıyorlar. Mikail ayıkın elerini, gözlerini bağlamaya çalışıyorlar. Bunların niyetlerinin iyi olmadığını anlayan Mikail kardeşimiz onlara tepki göstermeye başlayınca bu azılı katiller yas yaşadığımız bir günde ellerindeki keleşler ile rast gele oradaki köylülere ateş ediyorlar. Bu bağlamda; Mikail kardeşimizin başını ve elini birer keleş kurşunu sıyırıyor. Durumu ise hamdolsun şimdi iyidir. Mikail kardeşimizin kızı babasını korumaya gayret ederken iki kurşun da o`na isabet ediyor. Bu kurşunlardan biri göğsüne diğeri de karnına isabet ediyor. Durumu ise şu an iyidir. Ancak kurşunlar şu an hala vücudunda ve doktorlar ameliyatın gerekmediğini söylüyorlar. Yine aynı şekilde Ali Ayık kardeşimizin de ayağına iki kurşun isabet ediyor ve bundan dolayı yaralanıyor." Şeklinde konuşarak Darakol köyünde yaşananlar ve yaralıların durumu hakkında bilgilendirmede bulundu.

"Müslüman halka saldırıda bulundular"
PKK`nin son 10 yıldır kendilerine defalarca saldırdığını ve gelinen nokta itibariyle artık sözün bittiği yerde olduklarını söyleyen Turgut, "Bizleri Yüksekova`da şehit ettiler. Bizleri defalarca yaraladılar. Müslüman halka saldırıda bulundular. Bunları yaparken devlet de seyirci kaldı. Dün gecede karakola haber verilmesine rağmen karakol olay yerine çok geç geliyor. Köydeki araçlar yaralıları hastaneye götürmüyor. Ve o yaralılar yaklaşık 2 saat boyunca kan kaybı ile yerde kalıyorlar. Saldırıdan 2 saat sonra ambulans ancak olay yerine gidiyor. Olay yeri inceleme ekipleri iş yapmayı düşünerekten olay yerine gitmeyip hastaneye gelip olay yeri incelemesi yapıyor. " ifadelerini kullandı.

"Halk, çözüm sürecine kurban ediliyor"
Hükümetin PKK ile olan anlaşmaları sonucu sürdürülmeye çalışılan çözüm sürecine halkın adeta kurban edilmek istendiğini söyleyen Turgut, "Bu halka saldırılar bitmemiştir. Son bir yıllık süre içerisinde asker veya dağdaki PKK militanı ölmemiş ama halkımızdan vefat edenler, şehit olanlar ve yaralananlar olmuştur. Halka saldırılar devam etmektedir ve sözün bittiği yerdeyiz. Daha öncede Darakol’da PKK militanları köyü basarak köylüleri topluyorlardı. Bundan Jandarma, il emniyeti ve Lice emniyeti de haberdar olmalarına rağmen `çözüm süreci sekteye uğrar` düşüncesi ile `biz oraya müdahale edemiyoruz` şeklinde akla ziyan beyanatlar veriyorlar." ifadelerini kullandı.

Turgut, yaşanan bu olaydan sonra 7 saat geçmesine rağmen devletin güvenlik güçlerinin henüz olay mahallini abluka altına almadığını ve saldırı yapanlara karşı herhangi bir teşebbüste bulunulmadığını da sözlerine ekledi.

"Müslüman halkımıza yönelik bu tür saldırıları yapanları lanetliyoruz"
Hastaneye gelerek yaralılara geçmiş olsun ziyaretinde bulunan HÜDA PAR İl Başkanı Şeyhmus Tanrıkulu ise saldırıyı yapanları ve destekçilerini lanetlediklerini söyledi.

Tanrıkulu şöyle konuştu: " Bu güne kadar yapılan zulümler, haksızlıklar, şiddet ve anarşi bu topluma, bu halka hiçbir fayda getirmedi. Bundan sonrada getirmeyeceğine inanıyoruz. Bundan dolayı şunun altını çizerek özellikle belirtmek istiyoruz. Üye ve gönüllerimize yönelik yapılan bu saldırılar, bu şiddet ve tehditler hiçbir zaman bizi kendi davamızdan uzaklaştırmayacaktır. Aksine kendi davamıza sarılmamıza sebep olacaktır. Bundan dolayı Müslüman halkımıza yönelik bu tür saldırıları yapanları lanetliyoruz. Bu saldırılar kesinlikle hiçbir şekilde üye ve gönüllerimizin geri adım atmasına sebep olmayacaktır. Aksine kendi davamıza sarılacağız. Kendi davamızı anlatmaya devam edeceğiz. Özellikle yaralı ve üye gönüllerimize tekrar geçmiş olsun." ifadelerini kullandı. (Ali Adiyaman - Hamza Adiyaman / İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir