• DOLAR 32.452
  • EURO 34.742
  • ALTIN 2436.38
  • ...
Soma`da Gergin Bekleyiş Sürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Türkiye yakın tarihinin en acı maden kazalarından olan Soma’daki faciadan sobra bölgede güvenlik önlemleri en üst düzeye çıkarıldı. Sabah saatlerinde son gelişmeleri incelemek üzere olay yerine gelen Enerji Bakanı Taner Yıldız, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ve Aile ve Sosyal politikalar Bakanı Ayşenur İslam, kriz masasından bilgi aldı.

 Maden ocağında mahsur kalan işçilerin yakınları ile görüşen Bakan Ayşenur İslam, onları teselli etmeye çalıştı. Öte yandan Bugün Soma’ya gelen Cumhurbaşkanı Abdullah Gül için alınan yoğun güvenlik önlemleri vatandaşların tepkisine yol açtı.

 Facianın yaşandığı bölgeye 10 kilometre uzaklıktan itibaren çeşitli noktalarda aramalar yapılıyor. Sivillerin alana girişleri sabah saatleri itibariyle yasaklandı. Bu duruma tepki gösteren bazı vatandaşların  Devlet Hastanesi önünde toplandığı bildirildi.

 Facia bölgesinde  adeta seferberlik hali devam ederken AFAD ekiplerinden edinilen bilgilere göre sabah saatlerinden bu yana madenden işçi çıkarılamadığı bildirildi. Ekipler, maden ocağındaki yoğun karbonmonoksit etkisinden dolayı ocağa inmekte zorlanıyor. (Veysi Siyah / Zeki Aras - İLKHA)

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir