• DOLAR 32.582
  • EURO 35.004
  • ALTIN 2457.373
  • ...
`20 Yıldır Süren Bu Ayıp Artık Bitsin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Yeni Eğitim-Öğretim yılının başlaması münasebetiyle yazılı açıklama yapan Batman Mustazaf Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens, haftaya başlayacak olan yeni eğitim öğretim yılının hayırlara vesile olmasını dileyerek, "Mustazaf-Der olarak destek verdiğimiz Tesettür Seferberliğinin en büyük amaçlarından biri Üstadımız Bediüzzaman`ın "En büyük düşmanımız" diye nitelendirdiği cehaletin son bulmasıdır. Diliyoruz ki bu eğitim öğretim yılında, ilim öğrenmek için okula başörtülü giden kız çocuklarımız herhangi bir zorluk ve tatsızlıkla karşılaşmasın."ifadelerini kullandı.

Geçen sene Türkiye`nin bazı yerlerinde, bazı idarecilerin ideolojik bir tavır takınarak Türk Ceza Kanununun 112. Maddesinin açık hükmüne rağmen başörtülü kız çocuklarını zorunlu olan ilköğretimde okula almadıklarını ve okumalarına engel olduklarını belirten Cens, "Başörtüsünün yasak olduğuna dair açık ve kesin bir yasa olmadığı halde sırf inattan ve halkın inancına düşmanlıktan dolayı yavrularımızın okumaktan mahrum edilmesi ve cehalete göz yumulması ne kadar da üzücüdür! Ne acı vericidir ki, laikliğin merkezi Avrupa`da bile okullarda inancı gereği giyinen hiçbir öğrenciye zorluk çıkartılmazken, halkının az bir kısmı hariç tümü Müslüman olan Türkiye`de zorunlu eğitimde bile zorbalık yapılabiliyor. Türkiye artık keyfilikler ülkesi olmaktan sıyrılmalıdır." dedi.
"Türkiye, İnanca Tahammülsüzlük Basitliğinden Artık Sıyrılmalıdır"
Dünya ülkelerinin eğitimin kalitelerini arttırmak ve yeter ki çocukları cahil kalmasın diye her türlü imkânını seferber ederken memleketimizde cehalet değil Müslüman halkın inancı hedef alındığı dile getirilen açıklamada, "Türkiye artık bunları aşmalıdır. Bu basitlikten kurtulmalı ve halkın inancıyla çatışmayı bırakmalıdır. İnançlı insanlara karşı yapılan 28 Şubat darbesinin eseri bu yasak artık sona ersin! 20 yıldır süren bu ayıp artık bitsin! 20 yıldır süren bu zulüm artık bitsin. Türkiye, İnanca Tahammülsüzlük Basitliğinden Artık Sıyrılmalıdır" ifadelerine yer verildi.
Gündemde olan yeni anayasa değişikliğinde inanç özgürlüğünün, başörtüsüne özgürlüğün yasalaşarak güvence altına alınmasını istediklerini vurgulayan Cens, "Başörtülü okumak ve toplumsal hayatta yerini alıp çalışmak isteyen tüm kızlarımızın ve bacılarımızın önündeki engellerin kaldırılması için tüm STK`ları, tüm camiaları, tüm Müslümanları, özgürlük yanlısı herkesi; bu İslami ve insani talep için ses vermeye, seslerini yükseltmeye, isteklerini dillendirmeye, bu hak için gündem oluşturmaya çağırıyoruz, desteklerini bekliyoruz. Beraber olursak, bir olursak bunu sağlayabiliriz." Şeklinde çağrıda bulundu.
Batman Mustazaf Der Genel Başkanı Abdurrahman Cens açıklamasının sonunda Tüm Batmanlıları, başörtüsüne özgürlük isteyen ve inanca tahammülsüzlüğün sona ermesini isteyen herkesi; 23 Ekim`de Diyarbakır`da düzenlenecek olan Türkiye Tesettür Mitingine davet ederek katılım çağrısında bulundu.
Veysi Demir - İLKHA 

Bu haberler de ilginizi çekebilir