• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İsmailağa Cinayetlerinde Asker İzi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasına bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız’ın, İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu’nun katledilmesi konusunda başlattığı soruşturma genişliyor. Balyoz Darbe Planı’nda İsmailağa cemaatine sızmakla görevlendirilen askeri personelin isimlerinin yer aldığı belge, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne ulaştı.

İSMAİLAĞA CEMAATİNE SIZMAK İÇİN...

kupur-personel.jpg“Ergenekon Terör Örgütü” ve “İrtica ile Mücadele Eylem Planı” davalarına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderilen belge, Balyoz Darbe Planı sanıklarının İsmailağa cemaatine sızmak için çalıştıklarını gözler önüne seriyor.

Balyoz Darbe Planı davasının tutuklu, Amirallere Suikast ve Kafes Eylem Planı davalarıyla birleşen Poyrazköy davasının da tutuksuz sanığı emekli Koramiral A. Feyyaz Öğütçü’nün, 6 Mayıs 2003 tarihinde dini gruplar ve cemaatlere ilişkin çalışma raporu hazırladığı, İsmailağa cemaatine sızmak için personel belirlediği ortaya çıktı.

A. Feyyaz Öğütçü’nün dini gruplar, cemaatlerden sorumlu olarak atadığı Harekat ve Eğitim Şube Müdürü Deniz Kurmay Albay İbrahim Şahin, İkmal Yüzbaşı Osman Kayalar’ı İsmailağa cemaatine mensup olduğu bilinen irtibatı vasıtasıyla cemaatin işleyiş yapısını ve sorumluluk sahibi şahsiyetlerin kimlikleri dahil öğrenebilecek personel olarak seçmiş. Deniz Kurmay Albay İbrahim Şahin, Deniz Kurmay Binbaşı Hannan Şayan ve İkmal Kurmay Binbaşı Alpar Karaahmet’i de, İslami duyarlılığa sahip vakıf ve cemaatlere sızmak için görevlendirmiş.

SAVCI SORUŞTURMA BAŞLATTI

Fatih Cumhuriyet Başsavcılığı’nda 5 yıldır bekleyen Bayram Ali Öztürk cinayeti dosyası, gazetemizde 10 Şubat 2011 ve 11 Şubat 2011 tarihlerinde yayımlanan Erol Ölmez röportajının ardından tefrik edilip Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’ne gönderilmiş, Ergenekon Terör Örgütü soruşturmasına bakan Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı Cihan Kansız da Bayram Ali Öztürki’ün katledilmesi konusunda soruşturma başlatmıştı. 

Savcı Cihan Kansız’ın, İkmal Yüzbaşı Osman Kayalar, Binbaşı Hannan Şayan ve Binbaşı Alpar Karaahmet’i, İsmailağa cemaatinin önde gelen isimlerinden Bayram Ali Öztürk’ün katledilmesi konusunda tanık olarak ifadeye çağıracağı öğrenildi. Kayalar, Şayan ve Karaahmet’in Ergenekon sanıklarıyla irtibatının araştırılması bekleniyor. Soruşturma kapsamında, cemaatlere sızmak isteyen Kayalar, Şayan ve Karaahmet’i tanıyanların da bilgisine başvurulacağı bildirildi.

kupur-personel1.jpgEmekli Koramiral A. Feyyaz Öğütçü, Tümamiral olduğu dönemde Harekat Başkanı olarak rapor hazırlamış. Öğütçü’nün, 6 Mayıs 2003 tarihli raporun girişinde, “Sayın Komutanım, verilen görevleri yerine getirecek kadroları oluşturmak üzere yaptığım tefrikleri arz ederim” deniliyor.

Öğütçü; dini gruplar, cemaatlerden Deniz Kurmay Albay İbrahim Şahin’i; Alevi dernek ve vakıflardan Deniz Kurmay Albay A.Sadi Ünsal’ı; aşırı sol gruplardan Tuğamiral Kadir Sağdıç’ı; Doğu-Güneydoğu faaliyetlerinden Deniz Kurmay Kıdemli Albay A.Semih Çetin’i; Sivil toplum kuruluşlarından (dernekler-vakıflar-sendikalar) Deniz Kurmay Yüzbaşı S.Okan Kırçiçek’i; Medyadan (radyo-tv-gazete-dergi-internet) Deniz Kurmay Kıdemli Albay Cem Gürdeniz ve Deniz Kurmay Yüzbaşı C.Aziz Çakmak’ı; siyasi partilerden Deniz Kurmay Yüzbaşı F.Can Yıldırım’ı sorumlu olarak görevlendirmiş.

SORUŞTURMANIN SEYRİ DEĞİŞTİ!

Ergenekon Terör Örgütü davasının sanığı Erol Ölmez, 10-11 Şubat 2011’de Yeni Akit gazetesine yaptığı açıklamalarda; Balat’ta bulunan Patrikhane’nin Çarşamba’daki İsmailağa cemaatinden rahatsız olduğunu, cemaatin yok edilmesi için Ergenekon’a müracaat ettiğini, Bayram Ali Öztürk ve Hızır Ali Muratoğlu’nun bu talep doğrultusunda öldürüldüğünü söyledi. Erol Ölmez’in gazetemizde yer alan röportajı, Ergenekon davasına bakan İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nin dosyasına da girdi. Bayram Ali Öztürk, 3 Eylül 2006 tarihinde İsmailağa Camii’nde hunharca katledilmişti.

Yeniakit

Bu haberler de ilginizi çekebilir