• DOLAR 32.552
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2448.868
  • ...
`İnşallah Kör, Sağır ve Dilsiz olurlar`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ADIYAMAN - 19 Ekim 2010 tarihinde Adıyaman Samsat ve Kâhta ilçelerinde İslami hassasiyetleri ile öne çıkan Sivil Toplum Kuruluşlarına yönelik operasyon düzenlendi. Operasyonda Adıyaman Vahdet-Der kurucu üyelerinden Hüseyin Demir, Ahmet Yıldırım, Kâhta`da Mustazaf-Der Kâhta yönetim kurulu üyesi Mustafa Yetiş ve üye İsmail Alpaydın gözaltına alınmıştı. Mahkemeye sevk edilenlerden Mustafa Yetiş tutuklanırken diğerleri serbest bırakılmıştı. Malatya 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın 5. duruşmasında tutuklu bulunan Mustafa Yetiş ve diğer sanıklar adeta ceza yağmuruna tutuldu.

Oğluna ve diğer STK üyelerine verilen cezaya tepki gösteren Mustafa Yetiş`in babası Mehmet Yetiş "oğlum ve arkadaşlarına bu cezayı verenleri Allah`a havale ediyorum" dedi.

Oğlunun ve arkadaşlarının toplumun faydasını gözetmekten başka bir şey yapmadıklarını belirten Yetiş sözlerini şöyle sürdürdü:

"Mustafa`nın ve arkadaşlarının hiçbir yanlışlarını görmedim başka kimsede görmemiştir. Suçsuz olan oğlum ve arkadaşlarına bu cezayı verenleri en büyük hâkim olan Allah`a havale ediyorum. Bunlar cehennemde yerlerini hazırlıyorlar. Yezit ile Hz. Hüseyin`in mücadelesi de aynen böyle idi. Bunların Yezit`ten farkları yok. Bunların oğluma yaptıklarının hesabını ahirette yakalarından tutarak soracağım"

Yetiş, "Bunların bu insanlara yaptıkları affedilecek gibi değildir. Bu Müslümanlara yapılan bunca eziyet sıkıntı ve cezalardan sonra, sadece siz Müslümansınız biz kafiriz demedikleri kalmıştır. Bunu söylemiyorlarsa münafıklık yaptıkları içindir. Duyduğuma göre Mustafa`ya demişler "sizin suçsuz olduğunuzu biliyoruz ama sizleri bırakmıyoruz." ifadelerini kullandı.

 "Şimdiye kadar ıslah olmaları için dua ediyorduk bundan sonra sadece beddua edeceğim" diyen baba Yetiş, "İnşallah, Allah onları sağır, kör ve dilsiz yapar başka bir şey demiyorum" dedi.

Mehmet Demir-İLKHA

Bu haberler de ilginizi çekebilir