• DOLAR 32.254
  • EURO 34.692
  • ALTIN 2395.798
  • ...
Midyat`ta bilim fuarı açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Midyat Yatılı Bölge Ortaokulunda (YİBO), bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla “TÜBİTAK Bilim Fuarı” sergisi açıldı. 

Okul Müdürü Yusuf Günay’ın sergi ile ilgili yaptığı konuşmada: “TÜBİTAK Bilim Fuarı’nda öğrencilerimiz 46 proje üretmişlerdir. Her biri birbirinden değerli olan bu projelerin hepsi uygulanabilir ve hayatımızı kolaylaştıracak özelliklere sahiptiler.”dedi. 

Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürlüğü ve TÜBİTAK işbirliğinde gerçekleştirilen proje hakkında bilgi veren Günay, “Bu benim eserim projesine” bu yıl 81 ilden 42 bin 494 proje başvurusunda bulunuldu, 42 bin 394 projenin elendi.100 proje Türkiye Finallerine kaldı, 100 Projeden de birinci olarak Gazi YİBO Ortaokulunun projesi birinci oldu.’’ şeklinde konuştu.

İki yıldır bölge finallerine çıktıklarını söyleyen okul müdürü Günay, “öğrencilerimiz ve danışman öğretmenimiz Yusuf Kaplan bu sene hedeflerine ulaşarak, ‘ballı sütün şifresi’ projesi ile kendi alanında Midyat Gazi Yatılı Bölge Ortaokulu olarak hak kazanmış olup, Mardin’e bu gururu ve ilki yaşatmışlardır. Öğrencileri ile birlikte daha bir çok projenin altına imza atan öğretmenimiz Yusuf Kaplan ve Öğrencilerimiz Nurten Tümenci ve Murat Doğan’a teşekkür ederim. Ayrıca Türk Hava Kumru (THK) tarafından desteklenen okulumuz bünyesinde danışman öğretmenimiz Mustafa Çakır tarafından “Hür Kuş Genç Kanatlar Topluluğu” adı altında model uçak çalışmaları olmuştur. 30 öğrencimiz bu kursu başarı ile bittirmiş. Uçaklarını tamamlayıp, sertifika almaya hak kazanmışlardır. ”dedi.

Törenin ardından, açılışa katılan, Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl, Cumhuriyet Başsavcısı Adnan Küçük Yumuk, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Sezgin Güverçin, Midyat Belediye Başkan Vekili Mehmet Mekan Taş, Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Şube Müdürü Abdulkadir Altay, Türk Hava Kurumu Mardin Şube Müdürü Musa Öztürk, öğrenci ve veliler sergiyi gezdiler.

(Adnan Oğuz İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir